EDUKACINĖ IŠVYKA Į “DEPO” PREKYBOS CENTRĄ

Sausio 24 d.  II ir III kurso prekybos įmonių vadybininko padėjėjo mokymo programos mokiniai su profesijos mokytoja Terese Butkevičiene vyko į pažintinę – edukacinę išvyką į Panevėžį. Jos metu apžiūrėjome ne per seniausiai duris atvėrusį Latvijos statybinių medžiagų ir buities prekių parduotuvių tinklo „Depo“ prekybos centrą.

Vaikščiodami ir stebėdami šio prekybos centro darbą pastebėjome, kad čia be statybinių medžiagų ir buities prekių galima įsigyti ir gyvūnų, pavyzdžiui, triušių, žiurkėnų, papūgėlių, žuvyčių, visų jų priežiūrai reikalingų reikmenų. Tai mums labiausiai patiko, čia užtrukome ilgiausiai. Į jo vidų galima atsivesti ir savo keturkojus, jų nereikia palikti už durų. Statybinių medžiagų korpusas įrengtas taip, kad į jį būtų galima įvažiuoti automobiliu ir iškart pasikrauti sunkias prekes, pavyzdžiui, cementą, stogo dangą ir t.t.

Prekybos centre galima įsigyti ir treniruoklių, ir skintų bei vazoninių gėlių, sėklų, įvairių namų apyvokos reikmenų, pavyzdžiui, kilimų, užuolaidų ir t.t. Čia veikia ir siuvykla, kurioje iškart iš pasirinktos medžiagos bus pasiūtos užuolaidos. Veikia ir paslaugų centras, kuriame galima iš pasirinktų medžiagų iš karto susimontuoti duris ar spintelę.

Prekybos centre galima įsigyti ir maisto produktų bei gaiviųjų gėrimų.

Išvyka mokiniams patiko, patirtus įspūdžius jie kartu su mokytoja analizavo, prekybą, pirkėjų aptarnavimą lygino su kitais prekybos centrais ir savo išvadas bei pastebėjimus parašys atlikdami praktines užduotis.

Profesijos mokytoja Teresė Butkevičienė