KONKURSO ,,SVEIKUOLIŲ SVEIKUOLIAI“ II ETAPAS ŠIAULIUOSE

Gruodžio 1-ąją dieną Šiauliuose vyko II turas Lietuvos mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursas ,,Sveikuolių sveikuoliai“, kuriuo siekiama propaguoti sveiką gyvenseną, ugdyti atsakomybę, skatinti, saugoti ir stiprinti savo bei kitų sveikatą.

Į šį etapą vyko Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokinių, mokytojo ir sveikatos specialisto komanda: Alma Dilytė, Agnė Matulytė, Eglė Simonavičiūtė, Martynas Grenoveckas, Ričardas Ališauskas, Liudvikas Gumbinas, mokytoja Diana Balužytė, sveikatos specialistė Jovita Mačienė. Dalyvavo mokinių komandos net iš 13- os mokyklų.

II konkurso etapo dalyviai kūrybiškai ir išradingai pristatė savo komandas. Po prisistatymo konkurso dalyviai turėjo atlikti paruoštas praktines užduotis: spręsti testus, kryžiažodį sveikatos, žalingų įpročių, pirmos pagalbos, saugumo temomis. Komandos kapitonas turėjo įveikti individualią sportinę užduotį ir pelnyti taškus. Mokytojos bei sveikatos specialistės taip pat atliko sportinę ir teorinę užduotis.

Nors ir komandai nepasisekė išeiti į III turą, likome IV vietoje, mokiniai įgijo naujos patirties, žinių apie sveikatos saugojimą. Visi dalyviai apdovanoti Šiaulių visuomenės sveikatos biuro padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jovita Mačienė