MOKINIŲ TĖVŲ (GLOBĖJŲ) SUSIRINKIMAS

Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje 2018 m. kovo 9 d. vyko mokinių tėvų (globėjų) susirinkimas.

Mokyklos direktorė Lina Kaušakienė pristatė 2017 – 2018 m. m. mokykloje vykdomas profesinio mokymo programas, ugdymo proceso organizavimą ir problemas, praktinio mokymo bazės papildymą nauja įranga, mokyklos perspektyvą. Pasidžiaugė mokyklos bendruomenės laimėjimais, ugdymo rezultatais, mokinių geriausiais pasiekimais profesinio meistriškumo konkursuose, tarptautinio mobilumo stažuotėse, sportinėse varžybose, dalykinėse olimpiadose, neformaliojo švietimo veikloje.

23 mokinių tėveliams (globėjams) direktorė įteikė raštiškas padėkas už dukrų ( sūnų) bei globotinių pasiektus labai gerus ugdymo rezultatus per 2017 – 2018 mokslo metų pirmą pusmetį.

Socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė supažindino tėvelius (globėjus) su socialinės ir materialinės pagalbos mokiniams teikimu, mokinių pavėžėjimu į mokyklą, gyvenimo ir buities sąlygomis bendrabutyje. Ypač akcentavo mokinių saugumo užtikrinimą mokykloje. (įrengtos naujos vaizdo stebėjimo kameros mokyklos ir bendrabučio koridoriuose bei prieigose, mokyklos darbuotojai budi pertraukų metu ), mokinių laisvalaikio organizavimą, užimtumą pertraukų metu. Socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė pristatė atlikto tyrimo „Mokyklos, mokinių ir tėvų bendradarbiavimas“ rezultatus.

Socialinė pedagogė supažindino su Mokyklos smurto ir patyčių prevencijos ir intervencijos vykdymo tvarkos aprašu, reagavimo į smurtą ir patyčias ir pagalbos jiems įvykus planu.

Projektų vadovė Modesta Žilinskė pristatė mokykloje organizuojamą aktyvią projektinę veiklą ir 2017 m. vykdomą mobilumo projektą „Ugdymo turinio ir mokymo formų tobulinimas per Erasmus + veiklas“. Ji pažymėjo, kad norint dalyvauti Erasmus + projekto mobilumo stažuotėse, mokiniams svarbios sąlygos: geras mokymasis, pamokų lankomumas, nepriekaištingas elgesys, anglų kalbos žinių lygis. 2017 m. lapkričio mėn. 10 mokinių stažavosi Italijoje, 2018 m. vasario mėn. 6 mokiniai išvyko į Ispaniją ir grįš tik kovo 24 d. Dar šiais mokslo metais 8 mokiniai vyks į Vokietiją, 4 mokiniai – į Austriją ir 2 mokiniai – į Lenkiją. Projektine veikla siekiama ne tik tobulinti profesinius gebėjimus, bet ir ugdyti bendrąsias kompetencijas, pažinti kitų šalių kultūrą.

Susirinkusiems mokinių tėveliams (globėjams) dainavo merginų vokalinis ansamblis, vadovaujamas vadovės Sandros Guginienės.

Pasibaigus bendram mokinių tėvų (globėjų), mokytojų, grupių vadovų ir mokyklos administracijos darbuotojų susirinkimui, visi kartu pasivaišinome virėjo mokymo programos mokinių iškeptais konditeriniais gaminiais, pabendravome prie kavos stalo.

Po kavos pertraukos mokinių tėveliai susitiko su grupių vadovais susirinkimuose. Kartu aptarė pasiektus ugdymo rezultatus ir iškylančias mokymosi motyvacijos ir lankomumo problemas.

Tikėtina, kad mokinių tėveliai ( globėjai) aktyviau dalyvaus mokyklos renginiuose, disputuose, sporto varžybose, akcijose, šventėse.

Mokyklos administracija