ŽEMĖS DIENOS RENGINIAI

Kovas – mėnuo paukščių dienomis apdovanotas. Kovo 3 – kovų diena, kovo dešimtoji – 40 paukščių diena, kovo 19 – pempės diena, o gandrai į gimtą šalį sugrįžta kovo 25 dieną. Šiemet, laukdami sugrįžtančių sparnuočių, pagaminome net 16 naujų inkilų, kuriuos įkėlėme į mokyklos teritorijoje augančius medžius. Atskridę giesmininkai, tikimės, suras naujus metus ir džiugins mus savo giesmėmis. O kovo 20 dieną minėjome Pasaulinę Žemės dieną ir mokyklos gimtadienį.

Pasipuošę ir linksmi, susirinkome I aukšto fojė. Pagerbėme Žemės vėliavą, ją iškėlėme prie mokyklos. Merginų ansamblis visus pasveikino skambia daina, VR-17 grupės mokiniai vaišino šventiniais keksiukais. Žemės dienos spalvos – natūralių tonų žali, rudi, mėlyni atspalviai. Į mokyklą atėjome pasipuošę žalios spalvos drabužiais, turėjome žalią akcentą. Aktyviai dalyvavome konkurse. Išrinkome žaliausią grupę, žaliausią mokytoją ir mokyklos darbuotoją. Žaliausia grupe tapo PV-17 gr, antri liko VR-17 grupės mokiniai. Jiems atiteko saldūs prizai. Žaliausios mokytojos prizas atiteko Nijolei Vasiliauskienei, kuri organizavo ir keksiukų kepimą.

Pasaulinė Žemės diena mus ragina prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo. Jos renginiai tęsiasi visą mėnesį. Balandžio mėnesį ir mes dalyvausime akcijoje ,,Darom‘‘, kurios metu tvarkysime mokyklos aplinką ir kitas erdves. Na, o kai lauke dar šalta, renginiai vyko mokykloje. II aukšto fojė surengėme mokinių piešinių parodą. Gražius piešinius parodai nupiešė Eglė Simonavičiūtė, Brigita Matekonytė, Samanta Paukštytė. Biologijos mokytoja AP- 17 gr. mokinius pakvietė į interaktyvią viktoriną ,,Gamta šalia mūsų‘‘, o VR- 17 grupės mokiniai rungtyniavo protmūšyje ,,Pavasaris eina per žemę‘‘ Renginių metu mokiniai pagilino žinias apie pavasario pranašus, augalus, gyvūnus, prisiminė lietuvių literatūrą ir tautosaką. Džiugu, kad VR- 17 gr, turėjome vienos mokinės motiną, kuri sutiko būti vertinimo komisijos nare.

Šventė praėjo. Už lango šypsosi saulė. Šviesa nugali tamsą. Ateis ir taip laukiama šiluma. Sugrįš paukščiai ir pavasaris eis per mūsų žydinčią žemę.

Biologijos mokytoja Irena Baltrukėnienė