ATVIRŲ DURŲ DIENOS

Kasmet jauni žmonės ieško tinkamiausio sprendimo, kokią švietimo instituciją pasirinkti tolimesnėms studijoms ir ką studijuoti. Tam reikia ne tik pažinti save, bet ir turėti nemažai informacijos apie specialybes, mokymo programas bei įstaigas, kuriose galima įgyti norimą profesiją.

Kupiškio technologijos ir verslo mokykla kovo 27-28 dienomis kvietė visus, norinčius išsamiau susipažinti su mokykloje vykstančiu ugdymo procesu, į Atvirų durų dienas.

Per Atvirų durų dienas mokykloje apsilankė apie 300 mokinių ne tik iš Kupiškio rajono, bet ir Biržų, Rokiškio, Anykščių ir kitų kaimyninių rajonų. Visiems atvykusiems buvo sudarytos puikios galimybės savo akimis pamatyti ir geriau susipažinti su mokykla: ko ir kaip čia galima mokytis, kokia įranga ir technika naudojama mokantis, kur galima atlikti praktikas, o vėliau ir įsidarbinti, kokios galimybės išvykti į stažuotes užsienyje.

Atvykusius mokinius, jų tėvelius ir mokytojus aktų salėje pasveikino mokyklos direktorė L. Kaušakienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui R. Domžienė pristatė mokykloje vykdomas mokymo programas, gyvenimo ir mokymosi sąlygomis, mokymo bazę, naują priėmimo tvarką į profesinio mokymo įstaigas, o mokiniai svečiams padovanojo nuotaikingą meninę programą. Po to Atvirų durų dienos dalyviai buvo pakviesti praktiškai išbandyti kai kuriuos technologinius procesus (mūryti, montuoti, klijuoti plyteles, uždėti dekorą, pakeisti automobilio ratą, nustatyti gedimus su diagnostine įranga, virinti įvairiais būdais, dirbti su medžio apdirbimo staklėmis, pjaustyti daržoves, vaisius, dekoruoti keksiukus, dirbti su kasos aparatais, sverti prekes ir kt.) ir geriau susipažinti su šiuolaikinėmis statybos, staliaus, suvirinimo, technikos remonto darbų technologijomis. Projektų vadovė M.Žilinskė kartu su mokiniais, praktiką atlikusiais užsienyje, pristatė projektinę veiklą mokykloje naudodami internetinę Kahoot programėlę, pakvietė visus norinčius dalyvauti viktorinoje.

Atvirų durų dienos dalyviai apsilankė ne tik mokymosi patalpose, laboratorijose, bendrabutyje, viešbutyje, bet ir apžiūrėjo mokyklos dirbtuves, garažus, turimą modernią žemės ūkio techniką, pasižvalgė po minizoologijos sodą, pasivažinėjo su traktoriuku „Pupsiuku“ ir net sėdo už šiuolaikinio traktoriaus vairo bei pabandė valdyti sudėtingą techniką. Labai mokinius sudomino ir tai, kad mokykloje veikia vairavimo mokykla, buvo daug norinčių pabandyti vairuoti mokomuosius automobilius mašinų vairavimo aikštelėje, pamatyti naujai įrengtą klasę, kuri atitinka visus vairuotojų mokymui nustatytus reikalavimus.

Renginio pabaigoje visi Atvirų durų dienų dalyviai buvo pavaišinti cepelinais ir keptomis bandelėmis. Juos aptarnavo padavėjo ir barmeno bei virėjo mokymo programos mokiniai, vadovaujami mokytojos I. Balčiūnienės.

Atvirų durų dienos tikrai suteikė jauniems žmonėms daug informacijos apie profesinį mokymą ir jiems telieka teisingai ir atsakingai pasirinkti mokymo programą, kuri leistų vėliau save realizuoti, įsitvirtinti darbo rinkoje, siekti karjeros. Rinkdamasis profesiją, sprendimą kiekvienas priimti pats. Mums belieka tikėtis, kad iš atvykusiųjų į Atvirų durų dienas nemažai jaunų žmonių nuspręs mokytis mūsų mokykloje.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui R. Domžienė

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ATV_8
ATV_7
ATV_6
ATV_5
ATV_4
ATV_3
ATV_2
ATV_1
previous arrow
next arrow
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ATV_8
ATV_7
ATV_6
ATV_5
ATV_4
ATV_3
ATV_2
ATV_1
previous arrow
next arrow
Shadow