ELKIMĖS SAUGIAI KELYJE

Pagrindinė nelaimių priežastis, dėl kurių keliuose nukenčia žmonės, yra neatsargus ir nepagarbus elgesys. Balandžio 11 dieną Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje jau penktus metus vyko prevencinis renginys, skirtas ugdyti eismo dalyvių kultūrą keliuose ir keisti eismo dalyvių elgesį. Mokyklos socialinės pedagogės metodininkės Jovitos Mačienės iniciatyva buvo organizuojamas konkursas “Saugus kelyje”.

Labai džiugu, kad konkurse dalyvavo mokiniai iš Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės paslaugų ir verslo mokyklos ir Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro. Mokyklos direktorė Lina Kaušakienė visus susirinkusius dalyvius nuoširdžiai pasveikino ir pasidžiaugė, kad į konkursą atvyko visi kviesti mokyklos socialiniai partneriai. Ji visiems dalyviams palinkėjo visada pasiekti kelionės tikslą ir kelyje elgtis saugiai.

Su konkurso užduotimis, vertinimu, keliamais saugumo reikalavimais ir kitomis konkurso sąlygomis supažindino mūsų mokyklos profesijos mokytojas Stanislovas Dikšas. Konkurso metu dalyviai turėjo ne tik pasitikrinti teorines žinias – išspręsti 30 klausimų testą, bet ir dalyvauti praktinėse užduotyse, kurias rengė ir vertino Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kupiškio r. policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Gintarė Šližytė ir vyresnioji tyrėja Viktorija Aelita Budrienė. Konkurso dalyviai automobilių vairavimo aikštelęje turėjo atlikti numatytas užduotis: kuo saugiau, tiksliau ir greičiau. Labai džiugu, kad konkurse išdrįso savo žinias pasitikrinti ne vien mokiniai, bet jame dalyvavo ir mūsų mokyklos mokytoja Diana Balužytė. Nugalėtojai buvo apdovanoti Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos ir Kupiško rajono policijos komisariato įsteigtais prizais: “Nugalėtojo taurė” atiteko technikos priežiūros verslo darbuotojo mokymo programos pirmo kurso mokiniui Vyteniui Achmedovui, antroji nugalėtojo taurė – Biržų technologijų ir verlo mokymo centro Vabalninko skyriaus mokiniui Levanui Giedriui. Policijos taurėmis apdovanoti mokiniai, atsakingiausiai atlikę užduotis: Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro mokinys Dovydas Serafinas ir mūsų mokyklos trečio kurso apdailininko (statybininko) mokymo programos mokinys Dagnius Murauskas.

Saugumas, saugus vairavimas ir saugi visuomenė yra svarbiausi mūsų mokyklos prevencinės veiklos prioritetai, todėl jau kelinti metai iš eilės mokykloje vyksta prevenciniai renginiai, vienas iš jų – konkursas” Saugus kelyje”. Eismo kultūra nepasikeičia per dieną ar per dvi – tai įpročių, supratimo dalykai. Tam, kad požiūris, o kartu ir elgesys pasikeistų, reikia dešimtmečių. Mes tikimės, kad ktyvi prevencinė mokyklos veikla teigiamai įtakoja šio proceso kaitą.

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos socialinė pedagogė Jovita Mačienė

Saugus kelyje_1
Saugus kelyje_2
Saugus kelyje_3
Saugus kelyje_4
Saugus kelyje_5
Saugus kelyje_6
Saugus kelyje_7
Saugus kelyje_8
previous arrow
next arrow
Saugus kelyje_1
Saugus kelyje_2
Saugus kelyje_3
Saugus kelyje_4
Saugus kelyje_5
Saugus kelyje_6
Saugus kelyje_7
Saugus kelyje_8
previous arrow
next arrow