SŪRAUS AMATO PAMOKA DRUSKININKUOSE

Mūsų mokykla dalyvauja Europos Sąjungos finansuojamame projekte „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“. Projektas skirtas skatinti mokinių kūrybiškumą, žingeidumą menui, domėtis krašto istorija bei kultūra. Projekto metu mokiniai vyks į edukacinius užsiėmimus, organizuojamus skirtinguose Lietuvos miestuose. Pirmoji projektinė edukacinė išvyka prasidėjo ankstyvą 2018 m. gegužės 2 d. rytą, išsiruošėme į šalia Druskininkų esančią Druskos studiją, kur mokinių laukė edukacija iš druskos.

Saulėtą rytą sodybos kieme pasirėdžiusi lyg vaidilutė mūsų jau laukė šeimininkė. Trumpai pristačiusi Druskininkų kraštą, nusivedė į Druskos studiją, kurioje pradėjome savo kūrybinį procesą. Pasitelkę savo išmonę, lipdėme dirbinius iš druskos ir miltų masės, o pagamintus šovėme į pečių kepti. Kam trūko kūrybinių idėjų, į pagalbą atskubėjo studijos šeimininkas – skulptorius Tauras. Kol kepė mūsų kūrybiniai darbai, kartu su skulptoriumi ėjome į kitas dirbtuves, kur drožinėjome druskinukus (druskos statulėles).

Po darbų turėjome galimybę pavairuoti skulptoriaus kurtą elektromobilį, kuris unikalus tuo, jog yra valdomas elektriniais gręžtuvais.

Ekskursiją baigėme pasivaikščiojimu Vijūnėlės parke po gausiai žydinčių narcizų lauką.

Neformaliojo švietimo organizatorė Indra Balčiūnienė

Druskininkai 1
Druskininkai 2
Druskininkai 3
Druskininkai 4
Druskininkai 5
Druskininkai 6
Druskininkai 7
previous arrow
next arrow
Druskininkai 1
Druskininkai 2
Druskininkai 3
Druskininkai 4
Druskininkai 5
Druskininkai 6
Druskininkai 7
previous arrow
next arrow
Shadow