EUROPOS EGZAMINAS

Džiaugiuosi tais, kurie dalyvavo „ Europos egzamine“ ir taip pasitikrino savo žinias apie Europos Sąjungą. Į Egzamino finalą patekę dalyviai varžysis dėl pažintinės kelionės į Europos Sąjungos institucijas Briuselyje, bilietų į Taliną ir skrydžio oro balionu.

„ Europos egzamino“ metu reikėjo atsakyti į 10 klausimų, susijusių su Europos Sąjungos veikimu, istorija, valstybėmis narėmis, politika bei aktualijomis. Papildomas dėmesys šiais metais skiriamas Europos kultūros paveldo metų temai ir šimtmečius švenčiančioms Europos Sąjungos valstybėms narėms.

„ Europos egzaminą“ laikė 40 mokinių, kurie užduotis atliko gegužės 9 – gegužės 10 dienomis. Geriausieji pirmojo etapo dalyviai: Evelina Kondrataitė iš VR-17 gr.,surinko 17 taškų; Gabija Dikaitė iš PV-16 gr., surinko 15 taškų; Nerija Bartasevičiūtė iš VR-17 gr., surinko 13 taškų; Irmantas Bočiulis iš PV-17 gr., surinko 13 taškų; Edgaras Aglinskas iš AP-16 gr., surinko 12 taškų.

Pirmojo etapo nugalėtoja yra Agnė Matulytė iš PV-17 grupės. Ji surinko 19 taškų iš 20. Agnė pakviesta į antrąjį „ Europos egzamino“ etapą, kuris vyks internetu 2018 m. gegužės 16 d. nuo 13 iki 15 val. Su geriausiais linkėjimais!

Istorijos mokytoja Asta Petrulienė