„UŽ MEILĘ MOTERIMS IR FUTBOLUI“

Rugsėjo 5 dieną Utenos „Utenio“ stadione vyko penktasis moterų futbolo turnyras, pavadintas „Už meilę moterims ir futbolui“. Jame dalyvavo 10 komandų iš įvairių Lietuvos kampelių, tolimiausią kelią iki turnyro teko įveikti marijampolietėms. Simboliškas sutapimas, bet šiais metais minint Lietuvos šimtmetį turnyre dalyvavo 100 moterų.

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos bendruomenėje taip pat yra merginų, moterų kurios žaidžia futbolą. Kupiškiui atstovavo: mokytojos Diana Balužytė, Jūratė Ažubalytė, Dalia Šeinauskienė ir mokinės Laura Vizbickaitė, Monika Čepokaitė, Eglė Indrikaitė, Agnė Kavaliauskaitė, Erika Audzijonytė, Karolina Čepaitė, Simona Kondrašaitė. Mūsų komanda pateko į A pogrupį kuriame susitiko su „Policijos“ komanda, „Baltyrė“ A ir B komandomis, Utenos „Utenio“ moterų komanda. Žaidimas vyko rato sistema todėl svarbus buvo kiekvienas taškas ir įvartis. Pirmasis susitikimas „KTVM“ – „Policija“ rezultatu 2:0 mūsų naudai. Džiugi nuotaika ir pirmieji laimėti taškai dar labiau skatino susikaupti žaidžiant. Sekantys susitikimai su „Baltyrė“ B ir Utenos „Utenio“ moterimis pasibaigė lygiosiomis 0:0. Paskutinės lemiamos varžybos vyko su „Baltyrė“ A komanda. Po sudėtingos kovos paskutinėmis minutėmis netikėtai išplėšėme pergalę rezultatu 2:1. Pasibaigus rungtynėms turnyrinėje lentelėje „KTVM“ komanda buvo surinkusi 8 taškus ir 4 įvarčius. Pasirodo sužaidėme puikiai, nes tokio rezultato užteko mums užkopti į pirmąją vietą. Buvome apdovanotos medaliais, taure, futbolo kamuoliais bei kitais rėmėjų prizais.

Turnyro esmė – dėmesys moterims. Vienas iš svečių sveikindamas sakė „laikai keičiasi, kas galėjo pagalvoti, kad tiek moterų žais futbolą, o tiek pat vyrų joms gamins vakarienę ir lauks sugrįžtant“. Dėkojame organizatoriams už puikiai įgyvendintą idėją „Už meilę moterims ir futbolui“, taip pat mūsų mokiniams-sirgaliams: Ligitai, Vygantui, Erikui ir Denui.

Kūno kultūros mokytojos