PAŽINTINIAI VIZITAI Į MAITINIMO PASLAUGAS TEIKIANČIAS ĮMONES

Jau antrus metus Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje vykdoma virėjo modulinė profesinio mokymo programa, skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai gaminti, apipavidalinti ir patiekti patiekalus, įvertinti patiekalų kokybę, tvarkyti dokumentaciją.

Artimiau susipažinti su būsima virėjo profesija Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos virėjo modulinės profesinio mokymo programos pirmo kurso VR – 18 grupės mokiniai, lydimi profesijos mokytojos metodininkės Nijolės Vasiliauskienės, rugsėjo 13,14 dienomis vyko į Kupiškyje įsikūrusias ir maitinimo paslaugas teikiančias įmones – kavinę „Janta“, „Čili“ barą, „Upės kepyklėlę“, kavinę „Pasimatymas“, „Suchi“ barą, parduotuvę „Kavinukas“.

Pažintinių vizitų į įmones metu mokiniai galėjo apžiūrėti virėjo darbo vietos paruošimą, stebėti patiekalų gamybos procesą, pamatyti gamybinių patalpų išdėstymą įmonėje, galėjo stebėti darbuotojų tarpusavio santykius darbo metu. Kavinės „Janta“  administratorė Ieva Žiogienė apibūdino mokiniams virėjo profesijai keliamus reikalavimus, paaiškino privataus verslo maitinimo paslaugų srityje galimybes, parodė viešbučio kambarių išplanavimą ir įrangą, o kavinės barmenė Laura Bajorienė pravedė „Late“ kavos gaminimo pamokėlę.

Aplankę maitinimo paslaugas teikiančias įmones, mokiniai galėjo geriau suprasti virėjo darbo esmę, įsitikinti, ar turi virėjo profesijai reikalingus gebėjimus ir savybes.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė