„EUROSKILLS 2018“

Rugsėjo 26-28 d.  Vengrijos sostinėje Budapešte vyko tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas „Euroskills 2018“ – Europos jaunųjų profesionalų iki 25 metų varžybos.

Kartu su beveik 600 geriausių Europos valstybių jaunųjų specialistų iš 28 Europos šalių „Euroskills 2018“ varžėsi ir 6 Lietuvos komandos, kurių dalyviai yra nacionalinių profesinio meistriškumo konkursų nugalėtojai. Konkurso dalyviai – 37 profesijų atstovai – savo gebėjimus atskleidė varžydamiesi 6 srityse: informacinės ir komunikacinės technologijos, gamybos ir inžinerinės technologijos, statybos technologijos, transportas ir logistika, socialinės ir asmeninės paslaugos, kūrybiniai menai ir mada. Mūsų šaliai šiemet atstovavo 7 jaunieji profesionalai – 2 mechatronikai, po vieną automechaniką, kirpėją, programuotoją, virėją, suvirintoją.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui R.Domžienė ir profesinio mokymo skyriaus vedėja D.Tumelionytė turėjo galimybę kartu su kitais profesinio mokymo įstaigų atstovais stebėti Lietuvos profesionalus, besivaržančius tarptautiniame konkurse. Tarptautinis jaunųjų profesionalų konkursas „Euroskills“ vyksta kas 2 metus ir rengiamas vis kitoje šalyje. Nuo pat pirmojo konkurso, surengto 2008 m., jame dalyvauja ir Lietuva. Viliamės, kad ateityje ir mūsų mokyklos mokiniai bei profesijos mokytojai bus pasirengę varžytis tokio lygio konkurse.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui R.Domžienė ir profesinio mokymo skyriaus vedėja D.Tumelionytė