PRAKTINIS-TEORINIS SEMINARAS PRIENUOSE

Spalio 6 d. Lietuvos kūno kultūros mokytojus svetingai priėmė Prienų sporto ir pramogų arena, Prienų kūno kultūros mokytojų asociacija bei jos vadovas Olegas Batutis. Čia vyko Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacijos (LKKMA) Vytauto Deksnio taurės turnyras. Šis turnyras organizuojamas LKKMA įkūrėjo ir ilgamečio prezidento, žymaus sportininko, pedagogo, aktyvaus sporto bendruomenės nario, šviesaus atminimo V. Deksnio garbei.

Pernai svečių teisėmis tokiame turnyre dalyvavę Kupiškio kūno kultūros mokytojai patys susibūrė į asociaciją ir šiemet dalyvavo pilnateisiais nariais, tarp jų ir mūsų mokyklos mokytojos Diana Balužytė ir Jūratė Ažubalytė.

Kūno kultūros mokytojams tai – puiki galimybė pabendrauti su kolegomis, išgirsti naujausias žinias iš sporto srities, apie planuojamus su jų darbu susijusius įstatymų pakeitimus. Šio seminaro metu apžvelgiamos ir naujos sportinės veiklos, kurias vėliau galima pritaikyti mokyklose paįvairinant kūno kultūros pamokas. Buvo išbandyti „Donut Hockey“ ir „Street Racket“ žaidimai, taiklumo ir koordinacijos turnyro dalyviams prireikė „Bassalo“ taiklumo ir žiedų mėtymo varžybose.

„Street Racket“ varžybose įveikusios Panevėžio, Raseinių, Vilniaus ir Šiaulių komandas pirmą vietą iškovojo Diana Balužytė ir Laimutė Šližauskienė.

2019-ųjų spalio pirmą šeštadienį V. Deksnio turnyras vyks Kupiškyje.

Kūno kultūros mokytojos