KOŠIŲ DIENA

Kadangi sveika mityba yra labai aktuali šių dienų problema, 2018 metų spalio 17 dieną Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos socialinė pedagogė Jovita Mačienė ir maisto ruošimo technologijos mokytojos Daiva Daukšienė, Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė nusprendė mokiniams surengti sveikatingumo popietę ir plačiau papasakoti apie kruopų naudą žmogaus organizmui.

Socialinė pedagogė Jovita Mačienė pabrėžė, kad ypač jaunų žmonių maisto racione turi būti daug kruopų patiekalų, nes juose gausu angliavandenių, maistinių skaidulų, mineralinių medžiagų, kurios labai svarbios mitybos grandinėje.  Mokiniai galėjo susipažinti su įvairių kruopų rūšimis, o maisto ruošimo technologijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė kartu su mokiniais maisto ruošimo technologijos laboratorijoje gamino įvairius kruopų patiekalus: lęšių mišrainę, įdarytus pomidorus su kuskuso kruopomis, kruopų pudingus, įvairių kruopų košes, kepė blynus iš stambaus malimo kviečių  miltų. Mokytojos pravedė kruopų patiekalų gaminimo praktinę pamoką, kurios metu visi mokiniai galėjo išbandyti savo jėgas ir prisidėti prie košių patiekalų gamybos.

Pagamintus kruopų patiekalus galėjo paragauti visi mokyklos bendruomenės nariai ir įvertinti jų skonį.

Renginio organizatorės

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
previous arrow
next arrow
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
previous arrow
next arrow
Shadow