PAŽINTINĖ – EDUKACINĖ IŠVYKA Į VILNIŲ

Spalio 18 d. II ir III kurso prekybos įmonių vadybininko padėjėjo mokymo programos mokiniai su profesijos mokytoja Terese Butkevičiene vyko į pažintinę – edukacinę išvyką į Vilnių.

Pirmiausiai aplankėme Litexpo vykstančią specializuotą aprangos, tekstilės ir inovacijų parodą BALTIC FASHION & TEXTILE VILNIUS.

Šioje parodoje mokiniai pamatė daugybę lietuviškų drabužių, aksesuarų, namų interjero detalių kūrėjų bei grožio produktų gamintojų.

Nuostabius kvapus namams ir sau išbandyti pakvietė „FumParFum” prekinio ženklo įkūrėjas, radijo laidų, renginių vedėjas ir TV projektų dalyvis Aistis Mickevičius.

O labiausiai patiko, tai madų demonstravimas.

Kartu aplankėme ir tarptautinio prekybos tinklo parduotuvę IKEA.

Šios išvykos tikslas susipažinti su IKEA parduotuvėje parduodamų baldų asortimentu ir sukurtų septynių namų idėja – nuo 16 kvadratinių metrų buto iki visiškai ekologiško namo.

Kadangi pamokų metu nagrinėjame baldų asortimentą, jų klasifikavimą, buvo įdomu praktiškai susipažinti su šiuolaikišku baldų parinkimo ir suderinimo idėjomis. Mokinius sužavėjo idėjų paprastumas, subtilumas, praktiškumas ir patikimumas buityje.

Ateityje, gal kažkuris iš mokinių, įsidarbins panašioje įmonėje, pamatyta idėja pravers darbe, įrengiant savo būstą, ar patariant draugui.

Paragavome ir švediškų patiekalų.

Profesijos mokytoja Teresė Butkevičienė