VIKTORINA „MOKESČIAI SUGRĮŽTA KIEKVIENAM“

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos rugsėjo mėnesį paskelbė viktoriną „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“, kuri vyksta trimis etapais. Į šią viktoriną užsiregistravo daugiau kaip 127 komandos iš visos Lietuvos. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos komandą „Maksimalistai“ sudarė II kurso prekybos įmonių vadybininko padėjėjo mokymo programos mokiniai Eglė Simonavičiūtė, Laura Vizbickaitė, Monika Čepokaitė ir Irmantas Bočiulis. Mokiniams padėjo ruoštis vyresniosios profesijos mokytojos Vida Koiro ir Daiva Tumelionytė.

Viktorinos organizatoriai pasidžiaugė mažų miestų ir gyvenviečių aktyvumu: „Jų aktyvumas leidžia mums optimistiškai žvelgti į Lietuvos ateitį, kuomet visi tik ir kalba apie nykstančias mokyklas, iš mažesnių miestų emigruojančias šeimas”.

Pirmajame viktorinos etape, kuris vyko mokyklose, visoms komandoms reikėjo atsakyti į 30 klausimų. Mūsų mokyklos komanda „Maksimalistai“ šį etapą įveikė sėkmingai ir pateko į antrąjį etapą.

Antras etapas vyko spalio 26 dieną Panevėžio AVMI. Šiame etape dalyvavo 5 mokymo įstaigos: Anykščių Jono Biliūno gimnazija, Kupiškio technologijos ir verslo mokykla, Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokykla, Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyrius ir Panevėžio 5-oji gimnazija. Šių mokyklų komandos turėjo atsakyti į su mokesčiais susijusius klausimus, taip pat atlikti praktines užduotis. Šiame viktorinos etape mūsų mokyklos komanda „Maksimalistai“ užėmė II vietą ir buvo apdovanota Panevėžio AVMI viršininko Aldo Skvarnavičiaus raštine padėka ir asmeninėmis dovanomis.

Iš Panevėžio regiono į finalinį etapą, kuris vyks lapkričio 20 d. Vilniuje, pateko Anykščių Jono Biliūno gimnazijos komanda „V-12“.  Jie turės susirungti su kitų keturių apskričių komandomis nugalėtojomis.

Vyresnioji profesijos mokytoja D.Tumelionytė