TARPTAUTINĖ MOKINIŲ PATIRTIS

Šiuos mokslo metus antro kurso virėjo mokymo programos mokiniai pradėjo nuo stažuotės į Italiją. Ši šalis garsėja seniausiomis ir Europoje labiausiai paplitusiomis kulinarijos tradicijomis, tad mokiniai per keturių savaičių stažuotę pasisėmė daug patirties. Ši šalis taip pat traukia dėl gausybės jūros gėrybių, kurių mūsų kraštuose taip trūksta.

Rugsėjo 18 d.  daugumai stažuotės dalyvių buvo išskirtinė diena: kažkas pirmą kartą skrido lėktuvu, kažkas pirmą kartą pamatė jūrą ir dauguma pirmą kartą lankėsi Italijoje, kuri po keturių savaičių stažuotės mokiniams pasidarė tokia artima, kad jau dabar norėtų į ją grįžti.

Visi mokiniai buvo suskirstyti į poras ir jau antrąją dieną susipažino su būsimos praktikos vietomis. Visi mokiniai praktiką atliko kavinėse, kur ne tik gilino įgūdžius, bet ir išmoko daug naujo: žuvies ir jūros gėrybių paruošimas, pusgaminių gaminimas, šiluminis žuvies pusgaminių apdorojimas, miltinių patiekalų (makaronų) ir jūros gėrybių gaminimas ir patiekimas, karštųjų žuvies ir jūros gėrybių patiekalų gaminimas ir padažų patiekimas, jūros gėrybių terminis apdorojimas, taikant virimo aliejuje technologiją ir t.t. Užduotis nebuvo lengva – mokiniai turėjo integruotis į kitos šalies, kitos kultūros darbo kolektyvą, kur bendravo anglų, italų, o kartais ir ,,gestų” kalba. Supraskite, juk net suaugusiam žmogui nėra lengva pradėti dirbti naujame darbe, o ką kalbėti apie darbą kitoje šalyje. Tačiau mokiniai puikiai susidorojo su jiems skirtomis užduotimis, su kolektyvais susidraugavo ir jau po 4 savaičių išsiskyrė su ašaromis bei pažadais vėl susitikti.

Tarptautiniai Erasmus+ projektai mūsų mokykloje įgyvendinami kasmet, į stažuotes vyksta beveik visų mokymo programų mokiniai. Tai unikali galimybė tobulėti!

Projektų vadovė Modesta Žilinskė

 

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.”

Vireju mokymai Italijoje 3
Vireju mokymai Italijoje 5
Vireju mokymai Italijoje 7
Vireju mokymai Italijoje 6
Vireju mokymai Italijoje 4
Vireju mokymai Italijoje 2
Vireju mokymai Italijoje 1
Vireju mokymai Italijoje 8
previous arrow
next arrow
Vireju mokymai Italijoje 3
Vireju mokymai Italijoje 5
Vireju mokymai Italijoje 7
Vireju mokymai Italijoje 6
Vireju mokymai Italijoje 4
Vireju mokymai Italijoje 2
Vireju mokymai Italijoje 1
Vireju mokymai Italijoje 8
previous arrow
next arrow
Shadow