PRAKTINIS MOKYMAS VIRĖJAMS UTENOS REGIONINIAME PROFESINIO RENGIMO CENTRE

2018 m. lapkričio 15 ir 22 dienomis virėjo modulinės profesinio mokymo programos VR – 17 grupės mokiniai, lydimi profesijų mokytojų Nijolės Vasiliauskienės ir Gailutės Tamašiūnienės – Latvės vyko tobulinti praktinių įgūdžių ir įgyti naujų kompetencijų į Utenos regioninio profesinio mokymo centro sektorinį praktinio mokymo centrą. Būsimi virėjai lankėsi konditerijos gaminių ruošimo laboratorijoje, ten susipažino su tešlos kočiojimo, šakočių kepimo, penkių rūšių kepimo krosnių ir kitų įrengimų veikimo principu. Mokiniai kočiojo, formavo, kepė sausainius, juos degustavo.

Mėsos pusgaminių ruošimo technologijos laboratorijoje profesijos mokytoja metodininkė Viktorija Baltuškienė paaiškino, kokie yra kiaulienos skerdienos išpjaustymo etapai. Mokiniai, vadovaujami mokytojos, turėjo taisyklingai išpjaustyti ir išrūšiuoti kiaulienos skerdenos dalis. Būsimi virėjai susipažino su naujausių mėsos apdorojimo ir mėsos pusgaminių ruošimo įrengimų veikimo principu, įgijo naujų dalykinių ir bendrųjų kompetencijų.

Profesijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė