LIETUVOS 100-MEČIO NACIONALINĖ KARJEROS SAVAITĖ

Lapkričio 19-24 dienomis vyko Lietuvos 100-mečio nacionalinė karjeros savaitė, kurios tikslas – moksleivių profesinis orientavimas. Šią savaitę organizavo projektas „Būsiu“. Jos metu įvairių sričių profesionalai dalinosi savo žiniomis ir patirtimi, diskutavo apie iššūkius, galimybes ir stereotipus, renkantis profesiją.

Lapkričio 20 d. mūsų mokyklos AP-17 grupės mokiniai  apsilankė  didžiausio vokiečių pastolių gamintojo Wilhelm Layher GmbH&Co įmonėje. KG filialas Baltijos šalyse  šiuo metu yra įsikūręs Vilniuje. Sostinėje veikianti įmonė vadinasi  UAB ,,Layher Baltic”. Pirmiausia personalo vadovė Žaneta Baltrėnienė mokiniams pristatė įmonės istoriją, supažindino su pastolių montuotojo profesija, vėliau mokiniai  dalyvavo konkurse „Kas greičiau surinks pastolius?“. Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti asmeninėmis dovanomis.

Susipažinę su montuotojo profesija, kelionę tęsėme. Apsilankėme Televizijos bokšte, pažiūrėjome, kaip atrodo mūsų sostinė iš 19 pastato aukšto. Reginys įspūdingas, nors ir  buvo nedidelis rūkas. Papietavę, linksmi, pilni įspūdžių, grįžome namo.

Profesijos mokytoja metodininkė Dalia Viržintienė
Socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė