PROFESIJŲ MUGĖ

Gruodžio 5 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokykla organizavo renginį „Profesijų mugė“, kuris vyko Kupiškio kultūros centre, Vitražų salėje. Šiuo renginiu mokykla jau trečią kartą prisidėjo prie Europos Komisijos iniciatyvos – Europos profesinių gebėjimų savaitės, kuria siekiama populiarinti profesinį rengimą ir mokymą, padedantį įgyti kokybiškų įgūdžių ir susirasti darbą.

Profesijų mugė vyko jau šventiniu laikotarpiu, tai mokiniai kartu su mokytojais pristatė visas mūsų mokymo programas, pagrindines mokyklos veiklas, kurios kartu atspindėjo ir kalėdinę nuotaiką. Renginio svečiai galėjo ne tik gauti reikiamos informacijos, bet ir išbandyti jiems įdomias specialybes.

Apdailininko (statybininko) mokymo programos mokiniai su profesijos mokytojais Virginijumi Zove, Evaldu Bagdonavičiumi ir Dalia Viržintiene demonstravo plytelių klijavimą, dekoratyvinio tinko įrengimą, skystų apmušalų klijavimą, stalių technologijos darbus. Visi norintieji galėjo pasigaminti iš putoplasto  medinę eglutę ir ją dekoruoti įvairiaspalviais dažais.

Virėjo mokymo programos mokiniai kartu su profesijos mokytoja Nijole Vasiliauskiene demonstravo ir kartu renginio svečius mokė meninės daržovių pjaustybos, šventiškai dekoravo sausainius, gamino itališkus makaronus, mokė, kaip vakuumuoti maisto produktus, svečius vaišino mokinių keptais kūčiukais ir kisieliumi.

Padavėjo ir barmeno mokymo programą pristatė profesijos mokytoja Indra Balčiūnienė ir mokiniai. Jie mugės svečius ir dalyvius vaišino šventiškais kokteiliais, gamino šokolado fondiu su vaisiais. Svečių akį traukė ir trys eksponuojamos stalų serviruotės Šv. Kalėdų tematika.

Pardavėjo mokymo programos mokinės kartu su profesijos mokytoja Terese Butkevičiene prekiavo mokinių keptomis bandelėmis ir organizavo žaidimą „Atspėk prekės svorį“.

Technikos priežiūros verslo darbuotojai kartu su svečiais demonstravo metalo gręžimą, įvairių detalių sujungimą su aliuminėmis kniedėmis, sprendė galvosūkį sudėdami automobilio pusašio lankstųjį šarnyrą, atliko kalvystės darbus šaltuoju būdu. Mokiniams talkino profesijos mokytojas Vygandas Užkuras.

Suvirintojai kartu su profesijos mokytoju Viliumi Bagdonu eksponavo savo dirbinius ir renginio svečius kvietė pasimokyti virinti elektrokontaktiniu būdu. Ne vienas lankytojas šventės metu galėjo pasigaminti kalėdinius žaisliukus iš metalinių plokščių geometrinių figūrų.

Apskaitininko ir kasininko, socialinio darbuotojo padėjėjo mokymo programų vykdymas buvo pristatytas stenduose, kuriuos parengė profesijos mokytojos Dalia Šeinauskienė ir Daiva Kytrienė.

Gimnazijos skyriaus mokytojos Simona Pranckevičienė, Loreta Čikinienė kartu su skyriaus vedėja Daiva Daukšiene vyresnius atvykusius mokinius kvietė spręsti interaktyvias užduotis iš bendrojo ugdymo dalykų, o mažiesiems lankytojams užduotys buvo pakabintos ant šventiškai papuoštos eglutės. Kūno kultūros mokytoja Diana Balužytė organizavo stalo futbolo varžybas, kurios ypač patiko mažiesiems mugės lankytojams. Visi dalyvavusieji gimnazijos skyriaus veiklose gavo prizus.

Renginio metu svečiai taip pat galėjo susipažinti su mokyklos vykdomais tarptautiniais Erasmus+ mobilumo projektais, vairavimo mokyklos organizuojama veikla. Šventėje skambėjo mokyklos meno vadovės Sandros Guginienės ir merginų ansamblio muzikinė programa. Visą renginį įgarsino profesijos mokytojas Tomas Tarulis.

Prabėgusioje profesijų mugėje sulaukėme daugiau kaip 200 svečių. Dalyvavo nuo mažųjų darželinukų iki vyresniųjų klasių mokinių su mokytojais. Su mokyklos veikla panoro susipažinti ir pro šalį nepraėję rajono gyventojai. Taip pat gera pasidžiaugti, kad renginyje dalyvavo ir įvairias veiklas išbandė Kupiškio r. savivaldybės meras Dainius Bardauskas, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Valda Tilienė, Kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė. Dėkojame informaciniams rėmėjams UAB ,,Kupiškėnų mintys” redakcijai, regioninės televizijos studijos ,,Kupiškėnų studija” vadovui Povilui Vireliūnui bei E. Briedytės IĮ ,,TEma”.

Mokyklos administracija nuoširdžiai dėkoja visiems mokyklos mokiniams, mokytojams ir kitiems darbuotojams, padėjusiems suorganizuoti šventinę profesijų mugę, apie kurią renginio metu ir po jo išgirdome tik pačius geriausius atsiliepimus.

Vyresnioji profesijos mokytoja D.Tumelionytė

Profesiju muge 2018 4
Profesiju muge 2018 8
Profesiju muge 2018 5
Profesiju muge 2018 1
Profesiju muge 2018 10
Profesiju muge 2018 2
Profesiju muge 2018 7
Profesiju muge 2018 3
Profesiju muge 2018 9
Profesiju muge 2018 16
Profesiju muge 2018 6
Profesiju muge 2018 15
Profesiju muge 2018 12
Profesiju muge 2018 13
Profesiju muge 2018 14
Profesiju muge 2018 11
previous arrow
next arrow
Profesiju muge 2018 4
Profesiju muge 2018 8
Profesiju muge 2018 5
Profesiju muge 2018 1
Profesiju muge 2018 10
Profesiju muge 2018 2
Profesiju muge 2018 7
Profesiju muge 2018 3
Profesiju muge 2018 9
Profesiju muge 2018 16
Profesiju muge 2018 6
Profesiju muge 2018 15
Profesiju muge 2018 12
Profesiju muge 2018 13
Profesiju muge 2018 14
Profesiju muge 2018 11
previous arrow
next arrow
Shadow