VIKTORINA „ŽINIŲ KARUSELĖ“

2019 m. sausio 25 d. mokyklos pasitarimų kambaryje vyko nuotaikinga viktorina „Žinių karuselė” modulinių virėjo ir pardavėjo profesinio mokymo programų pirmo ir antro kurso VR – 17, VR – 18 ir PR – 18 grupių  mokiniams. Viktoriną rengė gimnazijos skyriaus vedėja Daiva Daukšienė ir maisto ruošimo technologijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė. Tarpusavyje rungėsi keturios mokinių komandos po keturis mokinius.

Pirmiausia komandos turėjo sugalvoti savo komandos pavadinimą ir šūkį. Viktorinoje komandų dalyviams buvo pateiktos įvairios užduotys – reikėjo atpažinti įvairius egzotinius vaisius, patiekalus, prieskonius, išspręsti kryžiažodžius, iš teksto turinio atspėti, apie kokį vaisių ar daržovę yra rašoma, įminti mįsles apie maistą, įrašyti į tekstą trūkstamus žodžius. Neliko be dėmesio ir viktorinos žiūrovai bei palaikymo komanda. Jie buvo apdovanoti saldžiaisiais prizais už teisingai atsakytus klausimus. Viktorinos komandos buvo vertinamos pagal nustatytus kriterijus, o rezultatai skelbiami po kiekvienos užduoties atlikimo.

Geriausiai sekėsi pirmo kurso VR – 18 ir PR – 18 grupių mokiniams. Jie surinko daugiausia balų. Įvertinti ir pagerbti buvo visi viktorinos „Žinių karuselė“ dalyviai – apdovanoti padėkomis ir saldžiaisiais prizais.

Viktorina buvo naudinga visiems jos dalyviams, nes mokiniai įgijo patirties dirbant komandoje, bendraujant tarpusavyje ir teisingai priimant sprendimus, pasitikrino savo žinias ir  įgijo naujų kompetencijų.

Maisto ruošimo technologijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė