INTEGRUOTA PAMOKA VIRĖJO MOKYMO PROGRAMOS MOKINIAMS

Vasario 5 d. maisto ruošimo technologijos laboratorijoje vyko integruota pamoka virėjo profesinio mokymo programos  trečio kurso VR-16  grupės mokiniams. Ją vedė profesijos mokytojos I. Balčiūnienė ir G. Tamašiūnienė-Latvė. Pamokos tema – „Mėsos, daržovių bei vaisių patiekalai drebučiuose“.

Iš pradžių mokiniai išsirinko po du skirtingus, temą atitinkančius receptus, tada susidarė technologines korteles, atsispausdino ir taip pasiruošę, pradėjo darbus. Mokiniai dirbo su dideliu ūpu, nes visų jų patiekalai buvo skirtingi, o drebučių gamyba – tai ne tik maisto gaminimo, bet ir dekoravimo menas, reikalaujantis susikaupimo.

Gautas rezultatas džiugino ne tik mokinių, bet ir mokytojų akis. Vyko ir patiekalų degustavimas, vertinimas ir įsivertinimas. Džiugina tai, jog mėsos, daržovių bei vaisių drebučius mokiniai gamino pirmą kartą ir buvo patenkinti naujai įgytomis žiniomis bei kūrybos procesu.

Profesijos mokytojos I. Baciūnienė ir G. Tamašiūnienė-Latvė