„PROFESIJOS GYVAI“

Vasario 7 d. Vilniuje Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO buvo atidaryta jau 17-oji tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2019“. Tris dienas vykusioje parodoje studijų programas pristatė ne tik Lietuvos aukštosios mokyklos,  užsienio šalių universitetai, bet ir profesinio mokymo įstaigos.

Salėje „Profesijos gyvai“ visas tris parodos dienas vyko nacionaliniai profesinio mokymo įstaigų floristų, kirpėjų ir visažistų, automechanikų mokinių profesinio meistriškumo konkursai pagal tarptautinio konkurso „Euroskills“ modelį. Parodos lankytojai galėjo ne tik stebėti grožio paslaugų, floristikos ir jaunojo automechaniko nacionalinius profesinio meistriškumo konkursus, bet ir patys išbandyti įvairias profesijas.

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos komanda šiame renginyje dalyvavo paskutinę parodos dieną. Apdailininko (statybininko) modulinės profesinio mokymo programos mokiniai Monika Blaževičiūtė ir Dovydas Murnikovas profesinio veiklinimo programoje atliko dekoratyvinį tinkavimą,  natūralaus akmens inkrustaciją į dekoratyvinį tinką ant gipso kartono plokštės imituojant fasado apdailos darbus. Drąsiausi parodos lankytojai galėjo pabandyti praktiškai atlikti šiuos darbus.

Norintys sužinoti apie mūsų mokyklos rengiamas mokymo programas, stojimo sąlygas, galėjo užsukti prie „Statybos sektoriaus“ stendo, kur į visus rūpimus klausimus atsakinėjo mūsų profesijos mokytojai metodininkai Kęstutis Šakickas, Virginijus Zovė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Raimonda Domžienė ir profesinio mokymo skyriaus vedėja Daiva Tumelionytė.

Profesinio mokymo skyriaus vedėja Daiva Tumelionytė