PROFESINIS ORIENTAVIMAS MOKYKLOJE

Kupiškio technologijos ir verslo mokykla kasmet bendradarbiauja su Kupiškio ir kitų rajonų bendrojo ugdymo mokyklomis bei įvairiomis kitomis švietimo įstaigomis. Vienas iš bendradarbiavimo tikslų – vykdyti profesinio orientavimo veiklas, ugdymą karjerai, supažindinti mokinius su įvairiomis profesijomis, suteikti jauniems žmonėms kuo daugiau informacijos apie profesinį mokymą, karjeros galimybes.

Šiemet pakvietėme mūsų  rajono mokyklas atvykti į technologijų/ profesinio orientavimo pamokas. Smagu, kad pirmieji į mūsų kvietimą atsiliepė Kupiškio rajono Šepetos Almos Adamkienės pagrindinės mokyklos 7-10 klasių mokiniai. 2019 m. kovo 4 d. jie atvyko į mūsų mokykloje vykusias technologijų/ profesinio orientavimo pamokas. Vaikinai dalyvavo pamokose, kurių temos buvo šios: „Padangų montavimas, balansavimas“ ir „Sudurtinių siūlių virinimas glaistytaisiais elektrodais“, o merginos –  „Itališkų makaronų gamyba ir degustacija“ bei „Stalų serviravimo pagrindai“. Pamokas vedė profesijos mokytojai V.Bagdonas, V.Užkuras, N.Vasiliauskienė, G.Tamašiūnienė-Latvė.

Per technologijų pamokas, vykusias mūsų mokyklos laboratorijose, šįkart mokiniai susipažino su suvirintojo, technikos priežiūros verslo darbuotojo, padavėjo ir barmeno bei virėjo modulinėmis profesinio mokymo programomis. Mokiniai atliko įvairias praktines veiklas, išbandė ne vieną technologinę operaciją (keitė automobilio ratą, mokėsi nustatyti gedimus su diagnostine įranga, virino glaistytaisiais elektrodais, gamino itališkus makaronus su jūros gėrybėmis, serviravo stalą ir kt.).

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui R.Domžienė atvykusiems mokiniams pristatė informaciją apie mokykloje vykdomas mokymo programas, mokymosi galimybes, atsakė į mokinių klausimus. Pasibaigus pamokoms, mokiniai vaišinosi pačių pasigamintais makaronais,  bandelėmis, pyragais, prie sulčių ar arbatos puodelio dalijosi įspūdžiais, džiaugėsi  galėję dalyvauti ir išbandyti save įvairiuose praktiniuose užsiėmimuose. Tikimės, kad dalyvavimas praktinėje veikloje mokiniams padės apsispręsti renkantis profesiją bei tolimesnį gyvenimo kelią.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui R.Domžienė