SUSITIKIMAS SU VYTARU RADZEVIČIUMI

Š.m. kovo 5 d. mokyklos pasitarimų kabinete įvyko susitikimas su Lietuvos žurnalistu, sporto naujienų redaktoriumi, transliacijų režisieriumi, komentatoriumi, laikraščių ir žurnalų redaktoriumi, TV prodiuseriu, keliautoju Vytaru Radzevičiumi. Per susitikimą daugiausiai buvo kalbama apie kelionių po pasaulį metu atrastą aistrą gaminti maistą. Įdomiai, linksmai ir šmaikščiai pasakodamas, o pasakojimus iliustruodamas nuotraukomis, pristatė epizodus iš savo kelionių po pasaulį kartu su Martynu Starkumi.

V.Radzevičius papasakojo, kodėl jam Kupiškis nesvetimas: čia gimė ir augo jo tėvas ir dėdės, vaikystės vasaras jis praleisdavo pas Kupiškyje gyvenusius senelius. Nors V. Radzevičius laiko save vilniečiu, Kupiškis jo gyvenime užima svarbią dalį ir tai išliko iš vaikystės, kai artimieji pasakodavo įdomias kupiškėniškas istorijas. Su šypsena svečias prisiminė apie kelionę lėktuvu, vadintu „kukurūzniku“, iš Kupiškio į Vilnių. Istorija, susijusi su Kupiškiu („Mozūro pyragas“), užfiksuota ir naujoje autoriaus knygoje „Pasaulio puodai“.

Daugiau kaip valandą trukęs jaukus bendravimas, neretai pripildytas geros humoro dozės, leido mums susipažinti su kitų šalių maisto kultūra ir keliautojo patirtais nuotykiais.

Profesinio mokymo skyriaus vedėja,
vyr. profesijos mokytoja D.Tumelionytė