ŽIEMA ŽIEMA, BĖK IŠ KIEMO

Darganą kovo 5 d. rytą mokyklos bendruomenė rinkosi į stadioną žiemos varyti –  Užgavėnių švęsti. Juk kaip lietuvių liaudies papročiai byloja, jei nori, kad metai būtų geri, privalai per Užgavėnes iki soties prisikirsti. Sunkesnių darbų irgi dirbti nevalia. Netgi buvo sakoma, jeigu sunkiai per Užgavėnes dirbsi, tai per visus metus nebus poilsio, nepabaigsi darbų.

Tad, vadovaudamiesi liaudies papročiais, pasilinksminti, kitus palinksminti ir sočiai prisikirsti nusprendėme ir mes.

Šventėje netrūko užduočių bei varžytuvių, rinkome gražiausią Užgavėnių kaukę, stebėjome Lašininio ir Kanapinio dvikovą ir net Morę deginome. O dar kur gardžiausi pasaulyje blynai su namine uogiene, kurių iki soties visi prisikirtome…

Tikimės, kad žiemą iš kiemo bent šiek tiek tolėliau pavarėme, nors ji dar ir spardosi. O už pagalbą organizuojant ir įgyvendinant šventę, dėkojame mokyklos direktorei, valgyklos darbuotojų kolektyvui, profesijos mokytojoms Gailutei bei Nijolei už skanius blynus, mokytojui Linui ir Dianai už sporto rungtis, ypač dėkojame Augustui, Anželikai, Martynai, Gintarei bei Viktorui ir visiems kitiems, prisidėjusiems, kad šventė būtų linksma.

Neformaliojo švietimo organizatorė Indra Balčiūnienė