Į AKTYVIĄ ŽALIĄJĄ SAVAITĘ ĮSISUKO IR MOKYKLOS 29-ASIS GIMTADIENIS

Kovas – pavasario šauklys, šviesos, pavasario pradžia ir saulės simfonija, astronominė pavasario pradžia. Kovo 20-oji – Pasaulinė Žemės diena.

Ta proga  kovo 18 – 21 dienomis mokykloje vyko „Žaliosios savaitės“ renginiai. Savaitės pradžioje visų gimnazinių klasių mokiniai biologijos pamokų metu dalyvavo viktorinoje ,,Gamta – visų namai‘‘. Komandos –nugalėtojos buvo pakviestos į tarpgrupinį konkursą, vykusį kovo 20 dieną. Joms teko atlikti 7 skirtingas praktines užduotis: kepti ,,žaliuosius‘‘ keksiukus, kalti inkilą, rengti kambarinių augalų ekspoziciją, komponuoti pavasarines puokštes, iš žurnalų ir laikraščių iškarpų ruošti plakatą ekologine tema, piešti plakatą ,,Žmonijos progresas ir jo pasekmės‘‘ ir parengti interviu apie Žemės dieną ir mokyklos gimtadienį. Taip jau sutapo, kad šią dieną minimas ir mokyklos gimtadienis. Šįkart minėjome jau 29 – tąjį gimtadienį.

Švenčių išvakarėse veikė kūrybinės dirbtuvės ,,Tau, Mokykla, Tau, Žeme“. Jose pagamintos puokštės ir kompozicijos iš pirmųjų pavasarinių augalų papuošė mokyklą.

Kovo 20 –osios rytą skambėjo dainos, mokyklos bendruomenei sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorė Lina Kaušakienė, gėlės žiedais buvo pasveikinti nuo mokyklos įkūrimo pradžios dirbantys mokyklos darbuotojai, iškilmingai iškelta Žemės vėliava.

Kadangi mokykloje kovo mėnesį vyksta prevencinė akcija „Mėnuo be patyčių“, socialinė pedagogė Jovita Mačienė linkėjo būti visiems tolerantiškais bei draugiškais ir pasidalinti bent menka gerumo dalimi. Tad išėję į mokyklos kiemą, sustojome į ratą, vienas kitam įsegėme tikėjimo, vilties, meilės ir sėkmės simbolį – keturlapį dobilą ir, susikibę rankomis, išsakėme linkėjimus Žemei. Vėliau visi smagiai vaišinomės saldainiais.

Po pietų rinkomės į aktų salę žiūrėti M. Survilos filmą ,,Sengirė‘‘. Biologijos mokytoja paruošė užduotis mokiniams bei pateikė trumpą filmo aprašymą visiems, atėjusiems žiūrėti filmo. Po filmo aktyviausi „Žaliosios savaitės“ dalyviai bei konkurse dalyvavusios komandos buvo apdovanotos vitaminingais prizais. Pabaigoje buvo parodytas TP-18 gr. komandos sukurtas filmukas pagal paruoštą interviu apie Žemės dieną ir mokyklos gimtadienį. Jis palydėtas aplodismentais ir geromis emocijomis.

Dėkojame mokyklos administracijai, skyrusiai lėšų prizams bei saldainiams, bei visiems kitiems, kurie savo darbais ar aktyviu dalyvavimu renginiuose prisidėjo prie gražios bei sklandžios šventės organizavimo.

Biologijos vyr. mokytoja I. Baltrukėnienė ir neformaliojo švietimo organizatorė I. Balčiūnienė