EDUKACINĖ PAMOKA „ŠAKOČIŲ KEPIMAS“ L. SADAUSKIENĖS INDIVIDUALIOJE ĮMONĖJE

2019 m. balandžio 2 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos pirmo kurso virėjo ir pardavėjo modulinių profesinio mokymo programų mokiniai vyko į L. Sadauskienės individualią įmonę Rokiškio rajone, kur vyko edukacinė pamoka netradicinėje erdvėje „Šakočių kepimas“. Rokiškio rajono Juodupės miestelyje įsikūrusios Laimutės Sadauskienės individuali įmonė sėkmingai veikia nuo 1995 m. Ji garsėja sertifikuotais tautinio paveldo kepiniais, ypač šakočiais ir grybukais. Įmonės darbuotojai pristato savo produkciją ir kitose ES šalyse.

Mūsų mokyklos mokinius svetingai sutiko įmonės darbuotoja konditerė Jolita Gentvilytė. Edukacinės pamokos pradžioje buvo rodomas filmas apie įmonės veiklą, gaminamų skanėstų įvairovę, išsamiai pademonstruotas šakočių gamybos procesas. Naudodamiesi šakočių kepimo įranga, būsimi virėjai galėjo išbandyti savo jėgas ir patys išsikepti šakočius.

Šakočių gamybos technologija yra gana ilgas procesas ir reikalauja daug kantrybės ir kruopštumo. Pamokos pabaigoje vyko šakočių degustavimas ir aptarimas prie arbatos puodelio.

Dėkojame mokyklos vadovams už suteiktą galimybę apsilankyti Laimutės Sadauskienės individualioje įmonėje, kurioje mokiniai įgijo naujų profesinių kompetencijų ir darbinių įgūdžių.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė