VOKIETIJA – ŠALIS, Į KURIĄ MOKINIAI NORI GRĮŽTI

Kupiškio technologijos ir verslo mokykla kasmet įgyvendina tarptautinius Erasmus+ projektus. Šiais mokslo metais įgyvendinamas Erasmus+ programos 1 pagrindinio veiksmo projektas „Tarptautiškumo strategijos įgyvendinimas per Erasmus+ veiklas“ Nr. 2018-1-LT01-KA116-046778.

5 apdailininko (statybininko) ir 2 virėjo mokymo programos mokiniai pasinaudojo suteikta galimybe ir 4 savaitėms išvyko į Vokietiją, kur Hamburgo mieste atliko praktiką pagal savo specialybę. Iš projekto lėšų buvo padengtos visos su projektu susijusios išlaidos – kelionės, draudimo, apgyvendinimo, maitinimo ir kultūrinės programos. Kultūrinės programos metu mokiniai susipažino su žymiausiomis Hamburgo vietomis, lankėsi miniatiūrų ir vaškinių figūrų muziejuose, visa grupė Elbės filharmonijoje klausėsi nuostabaus Steven Osborne (fortepijono) koncerto.

Dalinamės mokinių įspūdžiais.

Armanda Stukaitė (II kurso virėja):

Praktikos metu bendravau su kitos šalies žmonėmis – jie buvo labai šilti. Virtuvėje dirbo taip pat labai šilti ir draugiški žmonės, jei kas nesisekdavo padaryti, parodydavo, kol pavykdavo. Jiems buvo įdomu sužinoti apie mus, ką mes mėgstame veikti, visada paklausdavo, ar viskas gerai, jei pamatydavo mūsų trumpam surimtėjusius veidus. Virtuvėje gaminau mėsos, svogūnų, šoninės vėrinukus, salotas, formavau kepsnius, dirbau ir pagalbinius darbus, pavyzdžiui, pjausčiau daržoves. Kultūrinės programos metu vaikščiojome po Hamburgą, plaukėme laivu, rašėme atvirlaiškius, teko dažnai važiuoti su metro, traukiniais iki tam tikrų vietų, buvome apsilankę miniatiūrų muziejuje, kur kiekviena detalė atlieka savo veiksmą, sudaro dalį Vokietijos ir kitų pasaulio šalių. Aplankėme vaškinių figūrų muziejų, jame pamatėme pasaulio žymius žmones, pagamintus iš vaško, Elbės filharmonijoje klausėmės klasikinės muzikos, stebėjome, kaip mikliai laksto fortepianisto pirštai per klavišus. Labiausiai Vokietijoje patiko dirbti aptarnavime, pažinti kitokios tautybės žmones, taip pat keliauti, aplankyti Vokietijos dažniausiai lankomas vietoves, jose pabūti, stebėti kitokią gamtą, stebėtis šalies tvarkingumu, kadangi būnant Hamburge ar Tostede, akimis neužmatysi nei vienos šiukšlelės. Vokietija yra ta šalis, kurią vėl kada nors aplankysiu.

Agnė Žilinskaitė (II kurso virėja):

Aš dirbau restorano virtuvėje, kur pjausčiau daržoves, išmokau pagaminti salotas pagal užsakymus, reikėdavo atvežtus produktus sunešioti į šaldytuvus ir sudėti į jų vietas, darydavau mini užkandžius šventėms. Mes pirmadieniais turėdavome laisvas dienas ir vykdavome su traukiniu iki Hamburgo, kur turėdavome veiklas su koordinatore. Mus supažindino su Hamburgo miestu, aprodė įdomias ir gražias vietas, papasakojo apie jas. Plaukėme laivu, rašėme atvirlaiškius, važiavome metro, traukiniu, vaikščiojom po miestą, buvome miniatiūrų ir vaškinių figūrų muziejuose. Išmokau gaminti salotas, išmokau profesionaliai pjaustyti ir įgijau patirties ateičiai.

Šarūnas Babachinas (II kurso apdailininkas (statybininkas):

Vokietijoje sekėsi gerai. Aplinka draugiška, žmonės taip pat. Praktikos metu išmokau daug naujų dalykų. Su darbdaviu lankėmės čerpių gamykloje, kurios 98 proc. produkcijos parduodama pačioje Vokietijoje ir tik 2 proc. eksportuojama į kitas šalis. Buvo įdomi kultūrinė programa.

Džiaugiamės mokinių įgyta patirtimi, kurią jie pritaikys savo asmeniniame ir profesiniame gyvenime.

Projektų vadovė Modesta Žilinskė

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.”

qrf
rptnb
rptnb
rhdr
rptnb
hdrpl
ptr
rbsh
rptnb
rbsh
rptnb
fznor
previous arrow
next arrow
qrf
rptnb
rptnb
rhdr
rptnb
hdrpl
ptr
rbsh
rptnb
rbsh
rptnb
fznor
previous arrow
next arrow
Shadow