SAUGAUS EISMO KONKURSAS KUPIŠKIO TECHNOLOGIJOS IR VERSLO MOKYKLOJE

Tradiciškai, jau šeštus metus iš eilės, balandžio mėnesį Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė organizuoja prevencinį renginį, skirtą ugdyti eismo dalyvių kultūrą keliuose ir keisti eismo dalyvių elgesį. Šiemet konkurse dalyvavo ne tik Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos, bet ir Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos, Radviliškio bei Biržų  technologijų ir verslo mokymo centrų mokiniai. Iš viso dalyvauti konkurse užsiregistravo septyniolika dalyvių. Konkurso pradžioje visus dalyvius pasveikino mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Raimonda Domžienė. Ji palinkėjo visiems susirinkusiems visada saugiai ir draugiškai elgtis kelyje, o konkurse parodyti kuo puikiausius vairavimo įgūdžius ir teorines žinias. Konkurso tikslus priminė mokyklos socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė, su konkurso vertinimo kriterijais ir sąlygomis supažindino profesijos mokytojas, vertinimo komisijos pirmininkas Stanislovas Dikšas. Konkurso metu dalyviai turėjo ne tik pasitikrinti teorines žinias – išspręsti testą, bet ir dalyvauti praktinėse užduotyse, kurias rengė ir vertino Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos profesijos mokytojai Stanislovas Dikšas ir Virgilijus Kalinka bei Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kupiškio r. policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresniosios tyrėjos Žavinta Lupeikė ir Viktorija Aelita Budrienė. Konkurso dalyviai, atlikę praktinius testus, vyko į automobilių vairavimo aikštelę ir turėjo atlikti praktines užduotis  kuo saugiau, tiksliau ir greičiau.

Nugalėtojai buvo apdovanoti Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos ir Kupiško rajono policijos komisariato įsteigtais prizais. I-ąją vietą laimėjo Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos antro kurso technikos priežiūros verslo darbuotojo mokymo programos mokinys Vytenis Achmedovas, II-ąją vietą laimėjo Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro mokinys Genrutis Junka, o III-ąją – Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos pirmo kurso technikos priežiūros verslo darbuotojo modulinės profesinio  mokymo programos mokinys  Romas Liesmonas.

Vairavimas yra nors ir įprasta, tačiau bene pavojingiausia kasdienė vairuotojo užduotis. Tik kartu besirūpindami savo ir savo artimųjų saugumu, galėsime išvengti beprasmių žūčių.

Socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė