ATVIRŲ DURŲ DIENOS MŪSŲ MOKYKLOJE

Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje balandžio 10-11 dienomis vyko Atvirų durų dienos.  Per Atvirų durų dienas mokykloje apsilankė apie 250 mokinių ne tik iš Kupiškio, bet ir Biržų, Rokiškio, Anykščių, Pasvalio rajonų. Visiems atvykusiems buvo sudarytos puikios galimybės savo akimis pamatyti ir geriau susipažinti su mokykla: ko ir kaip čia galima mokytis, kokia įranga ir technika naudojama mokantis, kur galima atlikti praktikas, o vėliau ir įsidarbinti, kokios galimybės išvykti į stažuotes užsienyje.

Atvykusius mokinius, jų tėvelius ir mokytojus aktų salėje pasveikino mokyklos merginų ansamblis, direktorė L. Kaušakienė. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui R. Domžienė pristatė mokykloje vykdomas mokymo programas, gyvenimo ir mokymosi sąlygomis, mokymo bazę, priėmimo tvarką į profesinio mokymo įstaigas bei supažindino su 2019 metų bendrojo priėmimo terminais (etapais) į formaliojo profesinio mokymo programas, paaiškino, kaip vykdomas priėmimas internetu per informacinę sistemą  LAMA BPO. Projektų vadovė M. Žilinskė  pristatė projektinę veiklą mokykloje, aptarė mūsų  mokiniams sudarytas puikias sąlygas įgyti praktinių įgūdžių stažuočių užsienyje metu.

Po to Atvirų durų dienų dalyviai buvo pakviesti praktiškai išbandyti kai kuriuos technologinius procesus (mūryti, tinkuoti, uždėti dekorą, pakeisti automobilio ratą, nustatyti gedimus su diagnostine įranga, virinti įvairiais būdais, dirbti su medžio apdirbimo staklėmis, dirbti su kasos aparatais, sverti prekes ir kt.) ir geriau susipažinti su šiuolaikinėmis statybos, staliaus, suvirinimo, technikos remonto darbų technologijomis. Atvykusieji aktyviai dalyvavo ir interaktyvioje viktorinoje.

Šiemet atvykusius mokinius ypač traukė ir viliojo užeiti į maisto ruošimo laboratorijas. Laboratorijoje abi dienas virėjo mokymo programos mokiniai ir jų mokytojos kartu su atvykusiu iš Italijos virtuvės šefu  Mindaugu Lucka gamino itališkus patiekalus ir visi svečiai turėjo galimybę pasivaišinti ne tik itališka pica, ryžių kroketais, bet ir desertais. Išradingai buvo pristatyta ir padavėjo ir barmeno profesinio mokymo programa – akį traukė šventiškai dekoruoti bei velykine tema serviruoti stalai, mokiniai demonstravo įvairiausių kokteilių gamybą,  gamino šokolado fondiu,  puošė vaisius ir visus kvietė pasmaguriauti.

Atvirų durų dienos dalyviai apsilankė ne tik mokymosi patalpose, laboratorijose, bendrabutyje, viešbutyje, bet ir apžiūrėjo mokyklos dirbtuves, garažus, turimą modernią žemės ūkio techniką, pasivažinėjo su traktoriuku „Pupsiuku“ ir net sėdo už šiuolaikinio traktoriaus vairo bei pabandė valdyti sudėtingą techniką. Labai mokinius sudomino ir tai, kad mokykloje veikia Vairavimo mokykla, buvo daug norinčių pabandyti vairuoti mokomuosius automobilius mašinų vairavimo aikštelėje, pamatyti naujai įrengtą klasę, kuri atitinka visus vairuotojų mokymui nustatytus reikalavimus.

Mokyklos valgykloje visi Atvirų durų dienų dalyviai buvo pavaišinti bulvių plokštainiu ir keptomis bandelėmis. Juos aptarnavo virėjo mokymo programos mokiniai.

Atvirų durų dienos tikrai suteikė jauniems žmonėms daug informacijos apie profesinį mokymą ir jiems telieka teisingai ir atsakingai pasirinkti mokymo programą, kuri leistų vėliau save realizuoti, įsitvirtinti darbo rinkoje, siekti karjeros. Rinkdamasis profesiją, sprendimą kiekvienas priimti pats. Mums belieka tikėtis, kad iš atvykusiųjų į Atvirų durų dienas nemažai jaunų žmonių nuspręs mokytis mūsų mokykloje.

Nuoširdžiai dėkojame visiems visiems, kurie prisidėjo, kad Atvirų durų dienos būtų tokios sėkmingos ir įdomios.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui R.Domžienė