EDUKACINĖ IŠVYKA Į KAUNĄ

Balandžio 16 d. VR- 17 grupės mokiniai vyko į Kauną. Pirmasis šios išvykos objektas – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Anatomijos muziejus. Čia ir vyko dvi netradicinės biologijos pamokos, kurias vedė šio muziejaus direktorė  V. Kriaučiūnienė.  Ji papasakojo  muziejaus įkūrimo istoriją, supažindino  su vaizduojamų eksponatų įsigijimu ir gamyba. Po to apžiūrėjome muziejaus eksponatus. Galėjome išvysti, kuo skiriasi rūkančiojo žmogaus plaučiai nuo nerūkančiojo, kokias pasekmes gali turėti alkoholio vartojimas besivystančiam žmogaus vaisiui, kaip natūraliai atrodo mūsų visi organai, kaulai, kraujagyslės. Ši pamoka –  tai vaizdi ir įtaigi priemonė jaunimui, skatinanti neturėti žalingų  įpročių ar jų atsisakyti.

Iš muziejaus nuvykome į batutų parką ,,JumpSpace”. Įsitikinome, kad šokinėjimas ant batutų labai smagi pramoga, bet reikalaujanti ištvermės ir jėgų. Teko daryti poilsio valandėles. Buvo smagu ne tik šokinėti, bet ir fiksuoti draugų šuolius, jų ,,dvikovas‘‘.  Po pietų nušvito saulė. Kai nuvykome į Kauno zoologijos sodą,  buvo puiki pavasario diena. Čia vyko trečioji  biologijos pamoka. Jos metu mokiniai  pagilino turimas žinias apie gyvūnus, jų įvairovę, prisitaikymą gyventi skirtingomis sąlygomis. Dauguma gyvūnų šildėsi saulutėje, bėgiojo, kai kurie snaudė,  tarsi džiaugėsi sugrįžusiu pavasariu.

Išvykos pabaigoje nuvykome į prekybos centrą ,,Akropolis‘‘.  Čia skaniai ir draugiškai papietavome, aptarėme išvyką, bendravome. Grįžome į namus  geros nuotaikos, pilni įspūdžių, nors  šiek tiek ir pavargę. Dėkojame mokyklos vadovams  už skirtas lėšas lankomiems objektams, pietums ir pačiai kelionei. Lauksime naujų prasmingų išvykų.