VIRĖJŲ PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KONKURSAS „APKEPĖLIŲ VARIACIJOS“

2019 m. balandžio 18 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje maisto ruošimo technologijos laboratorijoje vyko virėjų profesinio meistriškumo konkursas „Apkepėlių variacijos“ virėjo modulinės profesinio mokymo programos pirmo ir antro kurso mokiniams. Konkurse varžėsi  pirmo kurso VR – 18 grupės mokinės Aukštikalnytė Eglė, Balnaitė Germantė, Pavilonytė Nijolė, Motiejūnaitė Greta ir antro kurso VR – 17 grupės mokiniai Bartasevičiūtė Nerija, Jakaitis Tomas, Stukaitė Armanda ir Kiznytė Anželika.

Konkurso tikslas buvo ne tik išaiškinti šauniausią virėją, bet ir didinti profesinio mokymo motyvaciją, stiprinti mokinių ir mokytojų tarpusavio bendravimą, ugdyti mokinių bendrąsias bei profesines kompetencijas, kūrybiškumą, ugdyti mokinių meninės raiškos supratimą, skleisti gerąją patirtį, mokėti kritiškai įvertinti savo klaidas.

Konkurso dalyviai turėjo atlikti praktinę užduotį – naudodamiesi technologine kortele, pagaminti užkepėles su įvairiais įdarais, jas dekoruoti, sugalvoti pavadinimą ir pristatyti vertinimo komisijai.

Konkurse dalyvavusių mokinių praktiniai įgūdžiai buvo vertinami, vadovaujantis praktinių žinių vertinimo kriterijais.

Vertinimo komisijai suvedus rezultatus, buvo paskirtos trys prizinės vietos. Pirma vieta buvo paskirta  antro kurso VR – 18 grupės mokinei Nerijai Bartasevičiūtei, antra vieta – antro  kurso mokiniui VR – 18 grupės mokiniui Tomui Jakaičiui, trečios vietos paskirtos dviems mokinėms – pirmo kurso VR – 18 grupės mokinėms Gretai Moktiejūnaitei ir Germantei Balnaitei. Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti padėkomis ir atminimo dovanėlėmis, o prizininkai – diplomais ir prizais.

Nuoširdžiai dėkojame mokyklos vadovams už galimybę surengti virėjo profesinio meistriškumo konkursą, už skirtas lėšas, palaikymą, geranoriškumą ir suteiktą galimybę tobulinti virėjo profesines kompetencijas.

Profesijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė