RENGINIAI, SKIRTI EUROPOS DIENAI

Europos diena –  tai kasmetinė tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę. Lietuvoje Europos diena plačiau pradėta švęsti nuo 2002 metų: tai renginiai, kurių metu visuomenė supažindinama su Europos Sąjunga, diskutuojama visai Europai svarbiais klausimais, vyksta Europos egzaminas.

Europos egzamine mūsų mokykloje dalyvavo 17 mokinių iš ketvirtų gimnazinių klasių. Išrinkta viena „ Europos egzamino“ nugalėtoja – Agnė Matulytė iš PV-17 grupės. Antrą vietą užsitikrino  Jūratė Tvaskutė iš VR-17 grupės ir Irmantas Bočiulis  iš PV-17 grupės. Trečią vietą užėmė šie mokiniai: Gabija Knapkytė iš PV-17 gr., Marius Baltrušaitis iš TP-17 gr., Simona Kondrašaitė iš AP-17 gr.

Agnė dalyvaus antrame etape, kuris vyks internetu gegužės 20 d., dėl galimybės patekti į finalą.

Per 5-6 pamokas TP-18 grupės mokiniai dalyvavo žaidime „ Pažink Europą“. Jame buvo pateikta 30 klausimų su galimais atsakymais, pateiktų Kahoot formate. Teko prisiminti geografinius duomenis apie Europą, ES valstybes, jų narystės ypatumus, Lietuvos įstojimą į ES, euro įvedimą, valstybines kalbas. Žaidime dalyvavo 3 komandos. Sėkmė lydėjo Mantą, Žilviną ir Bronių. Jie apdovanoti asmeninėmis dovanėlėmis.

Istorijos ir geografijos pamokų metu vyko diskusijos apie jaunimo galimybes Europoj bei Europos Parlamento rinkimus gegužės 26 dieną.

Istorijos ir geografijos mokytojos