ANGLŲ KALBOS VIKTORINA „EUROPOS SĄJUNGA IR DAUGIAKALBYSTĖ“

Kokia yra užsienio kalbų mokymosi nauda? Turbūt ne vienam yra kilęs toks klausimas. Į šį klausimą atsakymų ieškojome dalyvaudami užsienio reikalų ministerijos projekte „Atgal į mokyklą“.

Pirmus metus mūsų mokykla jungiasi prie LR Užsienio reikalų ministerijos  Europos Sąjungos departamento  organizuojamos iniciatyvos „Atgal į mokyklą“. Šios iniciatyvos metu URM diplomatai vyksta į Lietuvos mokyklas ir praveda pamoką apie Europos Sąjungą  – taip vienai dienai tapdami mokytojais, galinčiais jaunajai kartai smagiai ir įdomiai papasakoti, kas yra Europos Sąjunga ir kuo svarbi yra daugiakalbystė.

Gegužės 21 d. mūsų mokykloje  lankėsi LR užsienio reikalų ministerijos atstovė, diplomatė Kristina Vareikytė- Zapata.

Pamokos – susitikimo su VR-17 gr. mokiniais metu  viešnia pasakojo apie ES, jos struktūrą, apie daugiakalbystę ir jos svarbą. Susitikimo metu buvo paliesti ir kiti dabar Lietuvai aktualūs klausimai: Lietuvos saugumo politika, emigracija, pabėgėlių gyvenimas  Lietuvoje, Breksitas. Diplomatė atsakė į mokinių klausimus, apdovanojo aktyviausiai viktorinoje ir diskusijoje dalyvavusius moksleivius.

„Atgal į mokyklą“ – visos ES mastu vykdomas projektas. Jo tikslas – atkreipti jaunimo dėmesį į Europos Sąjungą, skatinti domėjimąsi europinėmis temomis ir kalbomis.

Kalbų mokėjimas šiandien išties labai svarbus mūsų gyvenime.

Užsienio kalbų mokėjimas naudingas tiek profesiniu, tiek praktiniu požiūriu. Jis gali ne tik padėti susirasti geriau mokamą darbą, susigaudyti svetimoje šalyje, bet ir pakelti bendrą gyvenimo kokybę.

Projekto organizatorės anglų kalbos mokytojos J. Tamošiūnienė ir L. Čikinienė