EDUKACINĖ IŠVYKA Į BISTRAMPOLIO DVARĄ

2019 m. gegužės 29 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos virėjo modulinės profesinio mokymo programos pirmo kurso VR – 18 grupės mokiniai kartu su maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojomis vyko į Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės profesinio rengimo centro prekybos įmonių įrengimų laboratoriją, kur vyko praktinės pamokos prie kasos aparatų. Mokiniai susipažino su naujausių modelių elektroninių kasos aparatų veikimo principu, jų panaudojimo galimybėmis, atliko praktines užduotis. Reikėjo sverti ir skenuoti prekes, mokėti apskaičiuoti prekių piniginę vertę ir atsiskaityti su pirkėju. Ši patirtis ir įgytos kompetencijos labai pravers būsimiems virėjams, dirbant viešojo maitinimo įmonėse.

Po mokomosios praktikos Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės profesinio rengimo centre vykome į smagią pažintinę, edukacinę išvyką į Bistrampolio dvarą – XIX amžių menantį Bistrampolio sodybos kompleksą, kuriame įsikūręs viešbutis, restoranas, žirgynas, saunos ir sūkurinės vonios kompleksas – viskas, ko reikia geram poilsiui ir turiningam laisvalaikio praleidimui.  Mokiniai lankėsi senovinėje ledainėje, koplytėlėje, grožėjosi žirgais ir įspūdinga aplinka. Apžiūrėjome viešbučio patalpas, kavinės interjerą. Mokiniai domėjosi maitinimo paslaugų kainomis ir gaminamų patiekalų asortimentu, įsidarbinimo galimybėmis.

Dėkojame mokyklos vadovams už galimybę vykdyti mokymo procesą netradicinėje erdvėje. Edukacinių – pažintinių išvykų metu mokiniai praplečia  akiratį, tobulina savo įgūdžius, įgyja  naujų kompetencijų.

Maisto ruošimo technologijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir
Gailutė Tamašiūnienė – Latvė