IŠVYKA Į STATYBINIŲ MIŠINIŲ GAMYKLĄ UAB ,,SAKRET“

2019 m. spalio 9 dieną apdailininko (statybininko) mokymo programos AP19/2 ir AP19/3 grupės mokiniai buvo išvykę į Kėdainius, statybinių mišinių gamyklą ,,SAKRET“. „Sakret“ yra sudurtinis žodis iš žodžių sack (maišas) ir corete (betonas).  Mus pasitiko šios įmonės gamybos vadovas – Egidijus. Gamybos vadovas papasakojo, nuo ko prasideda statybinių mišinių gamyba, kaip statybiniai mišiniai paruošiami eksportavimui į Lietuvos bei užsienio rinką. Įmonė per darbo dieną pagamina 8000 tūkstančius  maišelių statybinių mišinių.

Taip pat mokiniai susipažino su gamyklos darbų cechais, juose atliekamais darbais ir pačia darbo specifika.  Kiekvienas norintis mokinys galėjo  išbandyti pakuoti statybinius mišinius prie pakavimo linijos. Įmonė  mokyklai padovanojo 10 maišelių mokamųjų plytelių klijų (MO-2) už aktyvumą ir atvykimą.

Mokiniai šia išvyka liko patenkinti, nes susipažino su statybiniais mišiniais, jų gamybos ypatumais ir naujomis mišinių gamybos technologijomis. Išvykos metų mokinius lydėjo statybos darbų profesijos mokytojai K. Šakickas ir D. Viržintienė

AP-19/2 grupės mokiniai