POKALBIAI BENDRABUTYJE APIE SVEIKATĄ

Pasaulinė psichikos sveikatos diena yra švenčiama kasmet spalio 10 d. Ši diena – tai puiki proga prisiminti, kad tokie paprasti dalykai kaip gera mityba, fizinis aktyvumas, bendravimas su draugais ir tais, kuriuos mylite, kuriais pasitikite, poilsis, rūpinimasis kitais ir savimi – tai yra būdai, padedantys stiprinti psichinę sveikatą,- tai pokalbių temos kuriomis kalbėjo mokinai gyvenantys bendrabutyje su visuomenės sveikatos specialiste J. Mačiene. Aktyviausiai diskusijoje dalyvavo Gvidas L. , Giedrius B. ir Gintarė P.

Bendrabučio administratorė D. Mikoliūnienė priminė visiems, kad labai svarbu laikytis bendrabutyje gyvenančių mokinių taisyklių, kurios numato poilsio ir miego trukmę, o tai svarbus rizikos veiksnys ligų prevencijoje.

Pasaulinė psichikos sveikatos diena – tai dar vienas priminimas, paraginimas ir galimybė mums visiems įsigilinti į psichikos sveikatos problemas ir atsigręžti į tuos, kuriems labiausiai reikia mūsų pagalbos.

Ta proga norėtųsi atkreipti dėmesį, kad psichikos sveikata yra sudėtinė sveikatos dalis – nėra sveikatos be psichinės sveikatos! Tad rūpinkimės savo ir aplinkinių savijauta, leidžiančia patirti džiaugsmą, ištverti skausmą, išgyventi liūdesį.

Visuomenės sveikatos specialistė Jovita Mačienė