Patiekalų pobūviams gaminimas ir pateikimas

Trečio kurso VR-17 grupės  virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai, įpusėjus moduliui „Patiekalų pobūviams gaminimas ir pateikimas“, nemažai praktinių pamokų praleido maisto ruošimo laboratorijoje.

Praktinio mokymo metu, tobulindami praktinius įgūdžius ir gebėjimus, ruošė patiekalus pobūvių stalui. Būsimiems virėjams patiems teko rasti tinkamus patiekalų receptus interneto platybėse, sudaryti technologinę kortelę, teisingai apskaičiuoti kainą kalkuliacinėje kortelėje, apskaičiuoti maistinę ir energetinę patiekalo vertę. Darbų turėjome tikrai daug. Gaminome įdarytą starkį, karpio vyniotinius, paukštieną drebučiuose, kiaulienos liežuvio užpiltines, keletą rūšių kiaulienos ir paukštienos vyniotinių. Kadangi gaminimo procesas yra pakankamai ilgas, todėl tik kitą dieną galėjome degustuoti, vertinti vieni kitų pagamintus patiekalus. Paruoštus, dekoruotus šaltuosius užkandžius pateikėme ir į mokyklos valgyklą, kur visa bendruomenė galėjo įvertinti trečiakursių gebėjimus.

Norisi paminėti keletą mokinių, kuriems geriausiai sekėsi įgyvendinti savo sumanymus, tai: Laura Dilytė, Armandas Čebatariūnas, Alma Dilytė, Liudvikas Gumbinas, Reda Kripaitytė ir kt.

Praktinis mokymas vyksta ne tik mūsų mokykloje, bet ir sektoriniuose praktinio mokymo centruose. Šių metų  spalio 17 d.  vykome į Utenos profesinio rengimo centro mėsos ruošimo cechą, kur sėkmingai buvo dorojamos kiaulienos skerdienos  puselės, skirstoma mėsa. Esame dėkingi šio centro profesijos mokytojai Ramunei Ražanskienei už išsamias praktines pamokas ir patarimus.

Profesijos mokytoja Gailutė Tamašiūnienė-Latvė