EUROPOS SVEIKOS MITYBOS DIENA

Lapkričio 8 dieną minima Europos sveikos mitybos diena. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, mūsų sveikata didžiąja dalimi priklauso nuo gyvenimo būdo ir mitybos įpročių. Sveikai ir tinkamai maitinantis, žmogaus organizmas aprūpinamas energija bei gyvybinei veiklai reikalingomis maistinėmis medžiagomis, užtikrinamas normalus organizmo vystymasis, vyksta nuolatinis kūno ląstelių atsinaujinimas. Tinkami mitybos įpročiai lemia gerą savijautą, optimalų kūno svorį ir padeda išvengti sveikatos problemų. Įrodyta, kad netinkama mityba skatina nutukimą, kraujotakos sistemos, onkologines, virškinamojo trakto ligas, cukrinį diabetą. Rekomenduojama per dieną suvartoti ne mažiau kaip 400 – 500 g įvairių vaisių ir daržovių, gerti šviežiai spaustų sulčių.

Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje lapkričio 8 dieną taip pat paminėta Europos sveikos mitybos diena. Visuomenės sveikatos specialistė Jovita Mačienė supažindino mokinius su sveikos mitybos principais, kurių laikantis žmogaus organizmas tampa atsparesnis ligoms, paaiškino maitinimosi taisyklių svarbą. Virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai kartu su maisto ruošimo technologijos mokytojomis Nijole Vasiliauskiene ir Gailute Tamašiūniene –  Latve  paruošė šviežiai spaustų sulčių iš špinatų, burokėlių, morkų, obuolių, moliūgų, apelsinų, aronijų ir maloniai kvietė visus mūsų mokyklos bendruomenės narius jų paskanauti.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė