IŠVYKA Į VILNIŲ, Į GASTRONOMINĘ ODISĖJĄ

Lapkričio 7-9 dienomis Vilniuje vyko Gastronominė odisėja, kurioje dalyvavo gurmanai, kulinarijos mėgėjai, restoranų profesionalai ir visi, neabejingi geram maistui. Buvome čia ir mes, prekybos įmonių vadybininko padėjėjo, pardavėjo ir virėjo modulinių profesinio mokymo programų mokiniai, tik kaip lankytojai, stebėtojai, degustatoriai ir vertintojai.

Parodoje dalyvavo daugiau kaip 100 dalyvių iš Lietuvos bei svečiai iš Latvijos, Italijos, Šri Lankos, Azerbaidžano ir kt. Vyko ne tik produktų pristatymai, bet ir degustacijos, ragavome visko: nuo analogų Lietuvoje neturinčių trispalvių medaus desertų iki natūralios lietuviškos kavos iš gilių, arbatų tiesiai iš Himalajų, kupranugarių pieno ledų ar jūros gėrybių iš Islandijos.

Užsukome į „Virtuvės studiją“, kurioje savo receptais dalinosi profesionalai ir mėgėjai.

Stebėjome Jaunojo šefo konkursą, kurį vertino profesionali vertinimo komisija.

Pirmą kartą parodoje vyko ir meniniai pasirodymai su maistu. Pasirodymų tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į besaikį maisto vartojimą.

Buvo labai įdomu ir nauja, pagilinome turimas žinias, paragavome tai, ko nebuvome ragavę, parvežėm lauktuvių draugams.

Profesijos mokytojos Teresė Butkevičienė ir Gailutė Tamašiūnienė-Latvė