NETRADICINĖ KOŠIŲ GAMYBOS IR DEGUSTACIJOS PAMOKA

Kadangi vis plačiau kalbama apie skaidulinių medžiagų naudą žmogaus organizmui, Gimnazijos skyriaus vedėja Daiva Daukšienė,  Visuomenės sveikatos specialistė Jovita Mačienė ir  maisto ruošimo technologijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė nusprendė mokiniams surengti sveikatingumo popietę ir plačiau papasakoti apie kruopų įvairovę, jų maistinę vertę ir pagardinimo būdus.

Tuo tikslu 2019 metų lapkričio 13 dieną Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos maisto ruošimo technologijos laboratorijoje vyko netradicinė pamoka – košių gamyba ir degustacija virėjo ir pardavėjo modulinių profesinio mokymo programų mokiniams.

Visuomenės sveikatos specialistė Jovita Mačienė pristatė mokiniams sveikos gyvensenos ir sveikos mitybos piramidę ir pateikė argumentų, kodėl kruopų patiekalai privalo būti įtraukti į mūsų mitybos racioną ir pabrėžė, kad ypač jaunų žmonių maisto racione turi būti daug kruopų patiekalų, nes juose gausu angliavandenių, maistinių skaidulų, mineralinių medžiagų, kurios labai svarbios mitybos grandinėje. Maisto ruošimo technologijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė kartu su trečio kurso virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniais kepė blynus iš stambaus malimo kvietinių  miltų ir patiekė juos su ekologišku obuolių džemu, gamino įvairių rūšių kruopų košes ir pagardus prie jų. Pardavėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai galėjo susipažinti su įvairių kruopų rūšimis, įvertinti kruopų košių skonį, konsistenciją, kvapą ir spalvą.

Visi mokyklos bendruomenės nariai galėjo paragauti kruopų košių su įvairiais pagardais ir įvertinti jų skonį.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė