TARPTAUTINĖ TOLERANCIJOS DIENA

Mokykloje paminėta Tarptautinė tolerancijos diena.  Kaip ir kasmet, taip ir šiemet mokykla atsiliepė į Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kvietimą ir dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje „Tolerancijos švyturys“.

2019 metų Tolerancijos dienos idėja – Tolerancijos švyturys. Švyturys kaip simbolis reiškia pagalbą, nes rodo kelią laivams, ieškantiems kranto, padeda neužplaukti ant seklumos. Taip ir žodis ,,tolerancija” savo prasme reiškia pakantumą, suteikia žmonėms gebėjimą visuomenėje sugyventi taikiai, priimti kitokį žmogų, kitokius požiūrius. Tolerancija labai svarbi, ji skatina pakantumą, gebėjimą išlaikyti pagarbą nepaisant skirtingų pažiūrų, tautybės, rasės, skirtingos religijos.

Minint Tarptautinę tolerancijos dieną buvo siūloma gaminti Tolerancijos švyturius iš popieriaus, ar kitokių medžiagų, piešti piešinius su švyturiais, aptarti švyturio simbolį ir tolerancijos žodžio prasmę.

Tad minėdami Tarptautinę tolerancijos dieną mokiniai savo grupėse ir bendrabutyje kūrė švyturius. Jie buvo labai įvairūs: padaryti iš popieriaus, metalo, medžio ir net maisto produktų. Visi švyturiai buvo nuostabūs, tačiau išradingiausi buvo šių mokinių grupių darbai: II kurso VR-18/PR-18 gr., I kurso VR-19/PR-19 gr. ir III kurso AP-17 gr.

Mokinių tarybos atstovai, socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė, gimnazijos skyriaus vedėja Daiva Daukšienė ir bibliotekininkė Irina Vilimienė  dėkoja visiems grupių vadovams, bendrabučio darbuotojams ir mokiniams, kurie prisidėjo prie akcijos ir papuošė mokyklos erdvę Tolerancijos švyturiais.

Socialinė pedagogė metodininkė  Jovita Mačienė