MOKYKLOS LANGUOSE DEŠIMČIAI MINUČIŲ SUPLEVENO ATMINTIES ŽVAKELĖS

Sausio 13-osios rytą Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje vyko iškilminga pilietinė akcija ,,Atmintis gyva, nes liudija“, skirta 1991 metų Sausio 13-osios įvykiams paminėti, kurie paliko itin gilius pėdsakus ne tik mūsų širdyse, bet ir šalies istorijoje. Ir kai  šią dieną mokyklos languose dešimčiai minučių supleveno atminties žvakelės, suvokėme: atmintis gyva, ji liudija… Liudija skausmingą mūsų tautos istorijos kelią… Liudija žmonių, paaukojusių tautai gyvybes, dvasios jėgą… Liudija krauju aplaistytas mūsų tautos valstybingumo šaknis….
Laisvės gynėjų dieną mokiniai ir mokytojai prie širdies segėjo Neužmirštuolės žiedą – atminties ir pagarbos simbolį.

Pirmosios pamokos metu antro aukšto foje apie tas tragiškas ir didingas dienas susirinkusiems mokiniams ir mokytojams papasakojo istorijos vyr. mokytoja Asta Petrulienė:   ,,Visi žinome, kas yra Sausio 13-oji, kad dėl mūsų visų laisvės savo gyvybes paaukojo 14 žmonių, kurie žuvo tą naktį prie televizijos bokšto. Tačiau tik nedaugelis šiandien prisimena visų žuvusiųjų vardus, pavardes ar kitus biografinius faktus. Prisimenant tuos įvykius, vėl sustoja laikas, ir anksti išėjusieji amžiams pasilieka jauni. Iš jų portretų žvelgia gyvos akys, rodos, dabar daugiau suprantančios, patyrusios tai, ko mes dar nežinome. Atsiminimuose girdisi jų balsai, pašmaikštavimai, juokas. Tačiau šalia prisiminimų šliejasi būtasis laikas – buvo, kalbėjo, lankėsi, juokavo, mylėjo, siekė, tikėjosi…“

Tylos minute buvo pagerbti žuvusieji. Renginio metu nuskambėjo įvykius primenančios dainos, jas atliko mokyklos mokinių ansamblis, vadovaujamas S.Guginienės. Visi akcijos dalyviai galėjo susipažinti su spaudinių paroda ,,Sausio 13-oji“.

Dėkoju Mokinių tarybos nariams, kurie suorganizavo žvakučių uždegimo procesą.

Mes prisimenam, kodėl jau 29 metus esame laisvi!

Bibliotekininkė I. Vilimienė