VIKTORINA „ORANŽINIŲ DARŽOVIŲ FIESTA“

2020 m. sausio 29 d. mokyklos posėdžių salėje vyko nuotaikinga viktorina pirmo, antro ir trečio kurso virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniams. Viktorinoje dalyvavo VR – 17, VR – 18 ir VR – 19 grupių mokiniai.  Viktoriną organizavo gimnazijos skyriaus vedėja Daiva Daukšienė ir maisto ruošimo technologijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė.

Viktorinos pradžioje visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jovita Mačienė pateikė mokiniams naudingos informacijos apie oranžinių daržovių – morkų, moliūgų, batatų, šaltalankių – naudą žmogaus organizmui, papasakojo, kokių jose yra vitaminų ir maistinių medžiagų.

Viktorinoje rungėsi trys mokinių komandos po keturis mokinius. Pirmiausia komandos turėjo sugalvoti savo komandos pavadinimą ir šūkį. Komandų dalyviams buvo pateiktos įvairios užduotys – reikėjo išspręsti kryžiažodžius, atsakyti į klausimus apie morkas, moliūgus, saldžiąsias bulves, įminti mįsles apie maistą, iš paveikslėlių atpažinti pavaizduotus patiekalus, paskanauti 7 rūšių sulčių ir atspėti, kuriose yra morkų ir moliūgų sulčių.  Neliko be dėmesio ir viktorinos žiūrovai. Už teisingai atsakytus klausimus jie buvo apdovanoti saldžiaisiais prizais. Viktorinos komandos buvo vertinamos pagal nustatytus kriterijus, o rezultatai skelbiami po kiekvienos užduoties atlikimo.

Geriausiai sekėsi pirmo kurso virėjo modulinės profesinio mokymo programos VR – 19 grupės mokiniams. Jie surinko daugiausia balų. Įvertinti ir pagerbti buvo visi viktorinos „Oranžinių daržovių fiestos“ dalyviai – apdovanoti padėkomis ir saldžiaisiais prizais.

Viktorina buvo naudinga visiems jos dalyviams, nes mokiniai įgijo patirties dirbant komandoje, bendraujant tarpusavyje ir teisingai priimant teisingus sprendimus, pasitikrino savo žinias, įgijo naujų kompetencijų ir linksmai praleido laiką.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė