NETRADICINĖS DUONOS KEPIMO PAMOKĖLĖ

2020 m. vasario 3 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos maisto ruošimo technologijos laboratorijoje vyko netradicinės duonos kepimo pamokėlė virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniams. Pamoką vedė UAB „ALI šokoladinė“ darbuotojas Kristoferis Kytra, kuris mokiniams papasakojo savo profesinės karjeros pradžios istoriją, kaip iš mėgėjiško užsiėmimo jo konditerijos kepinių gamyba tapo mėgstama profesija. Įmonės darbuotojas supažindino mokinius su UAB „ALI šokoladinė“ gaminama produkcija, nuodugniai papasakojo apie šioje įmonėje gaminamų saldumynų gamybos technologiją, naudojamus naujausius technologinius įrenginius, kokie reikalavimai keliami darbuotojams, ko iš darbuotojų reikalauja darbdaviai. Pristatymo pabaigoje mokiniai uždavė klausimų, domėjosi tortų ir kitų pristatytų saldėsių gamybos technologijos ypatumais, galimybėmis įsidarbinti.

Antroje pamokos dalyje UAB „ALI šokoladinė“ darbuotojas Kristoferis Kytra demonstravo ir komentavo netradicinės duonos kepimo eigą. Būsimi virėjai galėjo dalyvauti gamybos procese, patys užminkyti duoną ir ją iškepti. Iškepusią duonelę visi galėjo paragauti ir įvertinti jos skonį.

Pamokos pabaigoje svečias palinkėjo mokiniams kaupti mokytojų suteiktas žinias, domėtis virėjo profesija, tobulinti praktinius įgūdžius, stengtis mokymo procese ir stažuočių metu  įgyti naujų kompetencijų ir tinkamai pasirinkti profesiją.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė