ITALIŠKŲ PATIEKALŲ VARIACIJOS

2020 metų vasario 6 dieną virėjo modulinės profesinio mokymo programos antro kurso VR – 18 grupės mokinės parengė pristatymą ir pasidalino stažuotės Italijoje įspūdžiais, pasakojo, kaip sekėsi atlikti praktines užduotis pas darbdavius, ko išmoko ir kokias naujas kompetencijas įgijo stažuotės metu.  Po pristatymo merginos gamino itališkus patiekalus maisto ruošimo technologijos laboratorijoje. Gamino itališkus makaronus su pesto padažu ir keptomis krevetėmis, midijas, keptas Taranto būdu, bulvių virtinukus Gnochi, pikantišką cukinijų fritatą, itališkas brusketas su pomidorais, desertą tiramisu.

Būsimos virėjos stengėsi išgauti specialius itališkų patiekalų skonius ir estetiškai patiekti pagamintus patiekalus.  Kiekvieną pagamintą patiekalą mokinės pristatė ir visi mokyklos bendruomenės nariai galėjo paragauti ir įvertinti jų skonį. Visiems ypač patiko bulvių virtinukai Gnochi, midijos Taranto būdu ir desertas tiramisu.

Mokinių stažuotė į Italiją buvo įgyvendinama 2019 m. lapkričio 3-23 d. Veiklos vykdomomos įgyvendinant Erasmus+ 1 veiksmo projektą „Ugdymo kokybės tobulinimas per Erasmus+ veiklas“ Nr. 2019-1-LT01-KA116-060190.

 Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.”