EDUKACINIS KONKURSAS ,,MES – LIETUVOS PATRIOTAI“

2020 m. kovo 10 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje vyko trečių gimnazinių klasių edukacinis konkursas, skirtas kovo 11-ąjai dienai paminėti „ Mes –  Lietuvos patriotai“. Konkursą sudarė dvi dalys. Pirmoje dalyje dalyviai atsakinėjo į trijų turų klausimus : I turas- istorija; II turas- geografija; III turas- literatūra, sportas, menas. Antra  konkurso dalis – buvo judresnė ir žaismingesnė.  Reikėjo eilės tvarka išrikiuoti Lietuvos prezidentus nuo anksčiausiai ėjusio pareigas iki dabar, išrikiuoti Nemuno intakus, įtekant nuo aukštupio link žemupio,  Išrikiuoti lietuvių rašytojus pagal  gimimo datas. Teko dalyviams atspėti dainas apie Lietuvą, atpažinti Lietuvos žymias vietas ir pažymėti jas Lietuvos kontūriniame žemėlapyje. Buvo žaidžiamas lietuvių liaudies senovinis žaidimas „ Kėdės ir šokėjai“.

Komisijai, suskaičiavus taškus, paaiškėjo, kad nugalėtojais tapo AP-19/2 grupės komanda „ Signatarai“. Komandą sudarė Deividas Kavčinskas, Eimuntas Kumpelis, Eivinas Prušinskas ir Lukas Valiukas. Antroji vieta atiteko AP-19/1 grupės komandai, trečioji vieta- merginoms iš  PR-19/VR-19 grupės. Ketvirtieji, bet ne paskutiniai, liko TP – 19 gr. atstovai. Pralaimėjusių nebuvo. Visi dalyviai gavo po mokyklos simbolinį rašiklį ir saldų prizą.

Tai buvo puikus žinių pasitikrinimas prieš Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Dėkojame dalyviams, komisijai, sveikiname nugalėtojus ir linkime sėkmės  visiems, plečiant savo žinių akiratį.

                                           Geografijos mokytoja I. Baltrukėnienė ir istorijos mokytoja A. Petrulienė