KUPIŠKIO TECHNOLOGIJOS IR VERSLO MOKYKLOS MOKINIUS PASIEKĖ PIRMIEJI MAISTO DAVINIAI

Atsižvelgiant į situaciją, nemokamo maitinimo teikimo paslauga tęsiama, tik įgyja kitokią formą. Pirmos ir antros (9 – 10) gimnazijos klasių mokiniams, kuriems Kupiškio ir kitų rajonų socialinės paramos skyrių buvo skirtas nemokamas maitinimas (pusryčiai ir/arba pietūs), nuo 2020 m. kovo 30 d. yra tęsiamas, pristatant maisto davinius pagal gyvenamąją vietą. Tėvams pristatomi maisto daviniai, skirti maitinti vaikus ne mokykloje. Daviniai sudaryti atsižvelgiant į mokinio maitinimo kainą bei maisto produktų rekomendacijas. Tai – pieno produktai, mėsos gaminiai, kruopos, makaronai, aliejus, kiaušiniai, vaisiai, daržovės ir kt.

Nuo kovo 31 d. mokyklos transportu socialinė pedagogė Jovita Mačienė išvežiojo sauso maisto davinius už penkias dienas arba už tą sumą, kuri skirta penkių dienų maisto produktams pirkti. Tėvai ir mokiniai apie davinius informuoti ir juos pasiėmė. Išduodant maisto davinius siekiame iki minimumo sumažinti kontaktus su žmonėmis. Kai kuriems mokiniams pagal poreikį buvo atvežta ir mokomoji medžiaga, užduotys, vadovėliai, kompiuteriai. 

Kviečiu būti solidariems, į laikinus nepatogumus žiūrėti atlaidžiai, o patiems būti atsakingiems ir rūpintis vieniems kitais.

Socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė