PAŽINTINIS VIZITAS Į KAVINĘ „JANTA“

2020 m. rugsėjo 16 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos virėjo modulinės profesinio mokymo programos antro kurso VR – 19 ir trečio kurso VR – 18 grupių mokiniai, lydimi maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojų Nijolės Vasiliauskienės ir Gailutės Tamašiūnienės  – Latvės, vyko į kavinę  „Janta“. Pažintinės išvykos metu mokiniai susipažino su kavinės veikla, joje teikiamomis paslaugomis ir perspektyvomis, galėjo pasigrožėti gražia aplinka.

Pažintinio vizito metu kavinės vyr. virėja Renata Spaičienė parodė gamybines patalpas,  jose  esančius įrengimus, paaiškino jų veikimo principą, papasakojo, kokie reikalavimai keliami virėjo profesijai ir pabrėžė, kad  gebėjimas bendrauti yra ypač svarbus dirbant kolektyve.

Kavinės „Janta“  administratorė Ieva Žiogienė supažindino mokinius su privataus verslo galimybėmis, akcentavo, kad virėjas turi mokėti valdyti savo emocijas, pagarbiai elgtis su klientu ir bendradarbiais, mokėti skaityti ir modifikuoti receptus, būti kūrybingu,  organizuotu, mokėti estetiškai papuošti patiekalus, pritaikyti turimas žinias ir kompetencijas, kad galėtų sėkmingai įsilieti į darbo rinką.

Parengė profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė