KELIONĖ Į ANYKŠČIUS

2020 m. rugsėjo 23 d. už labai gerą pamokų lankomumą 2019-2020 m. m. pirmame pusmetyje mums, AP-19/2 grupės mokiniams, paskatinti buvo skirta edukacinė išvyka. Pasirinkome važiuoti į Anykščius. Oras išvykai buvo puikus, ekskursijoje dalyvavo 14 grupės mokinių.

Aplankėme siaurojo geležinkelio stoties komplekse įsikūrusį Siauruko muziejų – architektūros, technikos ir krašto istorijos ekspoziciją, išsaugojusį praėjusio XX-ojo amžiaus dvasią. Išbandėme veikiančius eksponatus – rankinę dreziną bei triratį ant bėgių. Pajutę XX amžiaus sunkumus nėrėmės į XIII–XIV a. Šeimyniškių (Vorutos) piliakalnio pilyje gyvenusių žmonių dvasią. Mokiniams buvo galimybė jame išmėginti akies taiklumą ir rankų stiprumą šaudant iš lankų, patrankų, žaidžiant stalo žaidimus. Aplankėme ir „Laimės Žiburį“ – Jono Biliūno kapą ir paminklą ant Liudiškių kalvos. Visi užkopė tuos beveik 90 laiptelių į kalną, o kopiant buvo prisiminta autoriaus biografija. Sočiai papietavę ir pailsėję vykome į ,,Medžių lajų taką“, kuris yra  vienintelis ne tik Baltijos šalyse, bet ir Rytų Europoje. Takas medžių viršūnėmis veda į 35 metrų aukščio bokštą, nuo kurio galima apžvelgti apdainuotąjį Antano Baranausko Anykščių šilelį. Pasigrožėję medžių viršūnėmis ir nuostabiu peizažu, vykome pramogauti. Pirma pramoga – tai vasaros rogučių trasa. Nusileidome linksmaisiais kalneliais ir pajutome naujas bei netikėtas emocijas. Sekanti pramoga ,,Anykščių kartodromas“. Pasivažinėjome vieninteliais Lietuvoje galingiausiais pramoginiais kartingais.

Džiaugiamės aplankę gražias Anykščių rajono vietas bei aktyviai papramogavę. Tariame Ačiū mokyklos vadovams už suteiktą galimybę išvykti į šią edukacinę kelionę.

AP-19/2 grupės mokiniai